dinsdag 26 augustus 2008

wachten

Ik moet naar Bosnië. Sterker nog, ik had er al moeten zijn. Maar de hoogmogenden in Sarajevo en Banja Luka laten me wachten, wachten en nog eens wachten. Al dagen beloven ze te antwoorden op interviewverzoeken, zijn ze plotseling het land uit, hebben ze geen tijd, zullen ze vervangers zoeken, doen ze dat niet, bellen ze niet terug, e-mailen ze niet terug, hebben ze lunchpauze, zijn ze al naar huis, moeten ze vergaderen, zijn ze ziek. Het is om wanhopig van te worden. Zíj hebben natuurlijk niks te maken met mijn deadlines, maar ík wel. Hoe dan ook, ergens vandaag vertrek ik naar Sarajevo. Of Banja Luka. Ik weet nog niet waarheen. En dan kunnen jullie later deze week luisteren naar twee radioreportages. Dat hoop ik tenminste.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Als het allemaal lukt laat je dan weten wanneer die radio reportage zijn? Ben benieuwd..Sarajevo,
boeiende stad ..
succes
Liesberth

Anoniem zei

Ik ben ook benieuwd hoe het met de bibliotheek staat daar. Donderdag as. precies (?) 16 jaar terug vloog ie in de brand. Ik kan me die beelden nog goed herinneren. Was, samen met al dat andere nieuws in die tijd uiteraard, erg treurig om te zien.

Goede reis,

Jesse

David Jan zei

De bibliotheek staat er nog net zo bij als net na de oorlog. Inderdaad een triest gezicht. Als het goed is wordt de eerste reportage donderdag tussen 1600 en 1800 uitgezonden en de twee een dag later. Maar ik weet het nog steeds niet zeker, aangezien het met de afspraken niet soepel loopt. We zien wel

David Jan zei

De eerste repo wordt, naar ik nu begrijp, vrijdagochtend uitgezonden.

Anoniem zei

In Sarajevo staat de enorm grote, wahabitische Koning Fahd moskee, gefinancierd door Saoedi-Arabie.Islamitisch geklede mannen met baarden verkopen er hun religieuze dvd/s en lectuur. De mensen in Bosnie moeten weer leren wat de islam inhoudt. Dat snappen velen in dit land niet, zegt een Islamitisch verkoper. De Balkan is een gebied waar trauma's nooit sterven.