woensdag 20 augustus 2008

bier

Er zit een aantal toffe dagen aan te komen. Vandaag gaat het Belgrade Beer Fest (typisch Servische naam) van start. Vijf dagen van bier (-drinken, -drinkwedstrijden), muziek, activiteiten. Het motto is Planeta Zabrave: Pretplaneet. Dit keer wordt het in het in het Ušće-park gehouden. Tot nu toe was het in het Kalemegdan-park. Vorig jaar viel er nog een, hoogstwaarschijnlijk stomdronken bezoeker in een berenkooi van de aanpalende dierentuin. De daar aanwezige beren lieten zich dat onverwachte maaltje niet ontgaan en peuzelden de ongelukkige op. Ik weet niet of de verhuizing met dat tragische incident te maken heeft.
Ik ben in ieder geval vanavond in Ušće (goede oefening voor de uitspraak: oesjtje) te vinden. Zal er hier zeker verslag van doen. Ik kan er tot vier uur vannacht terecht, maar ik denk niet dat ik dat ga trekken. Ook vrijdag zal ik wel gaan, want dan spelen de Orthodox Celts en Darkwood Dub, twee Servische bands die hoog in mijn aanzien staan.
Kan dat nou allemaal zomaar als correspondent? Moet jij het nieuws niet volgen, moet jij geen mensen interviewen en andere serieuze dingen doen? Ja, dat moet ik. Zie dit maar als research naar de typische gewoonten der Serviërs. Daar steek je wat van op.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En nog naar je zin gehad bij Belgrade Beer Fest?
Is er ergens een overzicht te zien van alle bands die komen? Of een video rapportage?

David Jan zei

Hier vind je het programma http://www.belgradebeerfest.com/active/en/home.html. En ja, ik heb het naar mijn zin gehad.

David Jan zei

Ik heb het nog niet gecheckt, maar op youtube zullen ongetwijfeld filmpjes te vinden zijn