maandag 25 augustus 2008

excuus

Ik moet nog even op die Olympische Spelen terugkomen. Het schaamrood staat mij op de kaken. Doe ik vreselijk m'n best om alles reacties te beantwoorden, ben ik onderstaande van Cornelis van 16 agustus vergeten, terwijl het er een is die wel degelijk hout snijdt.
Ik ben het volkomen met je eens dat mijn of welk ander medailleklassement geen enkel doel diende. Ik wilde alleen maar laten zien dat ze hier in de regio ook aan sport doen en dat ze er nog medailles mee winnen ook, jouw Roemenië voorop (hulde!). Helaas is de wens van de Roemeense handbalvrouwen niet uitgekomen, maar dat vind ik niet zo gek als je die Noorse mastodonten aan het werk hebt gezien. Ook ik heb me erover verbaasd dat half Europa ineens uit China komt, althans qua tafeltennissers. Hebben die mensen allemaal politiek asiel gekregen? Wat ik aan deze misstanden moet doen, zou ik zo een, twee, drie niet weten. Ik verkeer niet in die kringen. Misschien kun je een briefje naar de kroonprins sturen. Overigens ben ik blij dat het gedoe in Peking over is. Elke dag weer moest ik die vreselijke officiële site bekijken en elke dag weer werd ik bestookt met de successen van Chinese schutters, turnsters, schoonspringsters, gymnastiemeisjes en de glorie van het succes. Braak. Thank God it's Monday.
Morgen (zondag) rekenen we op weer een paar Roemeense medailles. Daarna willen ondermeer de handbalvrouwen nog goud – en dat vind ik nou oneerlijk, in zo’n medaille-klassement: een turner bijvoorbeeld kan een heleboel van die lelijke penningen winnen (apparaten, overall, landenwedstrijd… een beetje zoals de zwemmers) maar de voet- of handballers e.a. worden in dat klassement met z’n allen slechts 1x opgenomen. Schande! Daarbij staat een land met 2+0+0 medailles hoger dan een land met 1+8+5 medailles. Ook dit onrecht moet snel de wereld uit. En, alsof het niet genoeg is: de Roemeense tafeltennisters hebben zich erover beklaagd dat ze ongeveer het enige land zonder Chinezen waren. Dus klopt zo'n klassement van geen kant. Doe wat aan deze misstanden, heer Godfroid. Nu kan het nog.

Geen opmerkingen: