vrijdag 15 augustus 2008

balkanmedailles

Het is al met al maar een droevige vertoning met die balkanmedailles. De plakken vallen in Peking als rijpe appelen van de bomen en wij moeten het doen met een pover totaal van zeven. De nieuwste aanwinst is een bronzen medaille voor Lucia Polavder, een Sloveense vrouwelijke judoka (moet een mannelijke niet gewoon een judoko heten, zodat een vrouwelijke vanzelf een judoka is?) in de klasse tot 78 kilo. Dat moet een flinke zijn. Roemenië heeft er nu vier (goud, zilver, twee keer brons), Slovenië twee (zilver en brons) en Kroatië één (brons). Ik ga er niet eens meer een plaatje bij zoeken. Bekijk het maar.
Hieronder het totaaloverzicht, dat ik ondanks de collectieve wanprestatie met bloed, zweet en gezellige kleurtjes (de olympische, is dat iemand opgevallen?) zorgvuldig probeer bij te houden.

update: Nee hè, nou heeft Serviës zo ongeveer enig overgebleven hoop ook nog verloren. Rafael Nadal uit Spanje heeft de altijd sympathieke Novak Djoković de oren gewassen in de halve finale van het mannentennistoernooi. Een bronzen medaille dan Novak, alsjeblieft... update 2: ...en Jelena Janković heeft ook nog eens verloren. In de kwartfinale ging ze ten onder tegen de Russische Dinara Safina. Niks slavische broeder- of zusterschap. Die Russen willen gewoon alles voor zichzelf.


balkanmedailles.doc

Geen opmerkingen: