zaterdag 16 augustus 2008

balkanmedailles

Het kon niet uitblijven. Wint er eens een Serviër een medaille, komt er meteen een rel van. Milorad Čavić dacht dat hij de honderd meter vlinderslag had gewonnen en als je het plaatje bekijkt, lijkt het daar ook wel op. Maar nee, de Amerikaan Michael Phelps moet aan zijn recordaantal medailles worden geholpen en dus besloot de jury dat hij had gewonnen. Čavić was aangekomen in 50.59 seconden en Phelps in 50.58 seconden. Punt uit. Van harte Michael, goed gedaan jongen.
Gelukkig is er ook ander medaillenieuws. Roemenië heeft er weer een gouden bij: Georgeta Andrunache en Viorica Susanu wonnen samen bij het roeien. En Bulgarije doet het eerst van zich spreken met brons voor Javor Janakiev bij het Grieks-Romeins worstelen tot 74 kilo (als daar maar geen doping aan te pas is gekomen...) en roeister Rumvena Nejkova kreeg een gouden medaille omgehangen. Het balkanmedailleklassement ziet er nu zo uit:

update: Novak Djoković heeft een doekje voor het bloeden binnengehaald. Hij won met 4-6, 6-1 en 6-4 van de Fransman Gael Monfils en heeft een bronzen medaille verdiend. Daar hadden we toch meer van verwacht.


balkanmedailles2.doc

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Novak heeft eindelijk ook een medaille voor Servie weten te bemachtigen!!! Jippie!!!

Anoniem zei

Edit: de tweede dus, naast de zwemmer..

David Jan zei

Ik heb het net toegevoegd. Valt wel een beetje tegen, dat brons.

Anoniem zei

Morgen (zondag) rekenen we op weer een paar Roemeense medailles. Daarna willen ondermeer de handbalvrouwen nog goud – en dat vind ik nou oneerlijk, in zo’n medaille-klassement: een turner bijvoorbeeld kan een heleboel van die lelijke penningen winnen (apparaten, overall, landenwedstrijd… een beetje zoals de zwemmers) maar de voet- of handballers e.a. worden in dat klassement met z’n allen slechts 1x opgenomen. Schande! Daarbij staat een land met 2+0+0 medailles hoger dan een land met 1+8+5 medailles. Ook dit onrecht moet snel de wereld uit. En, alsof het niet genoeg is: de Roemeense tafeltennisters hebben zich erover beklaagd dat ze ongeveer het enige land zonder Chinezen waren. Dus klopt zo'n klassement van geen kant. Doe wat aan deze misstanden, heer Godfroid. Nu kan het nog.