vrijdag 22 augustus 2008

oog


Wat is dit nu weer? De titel van deze post is oog en we zien een doos eieren. Jazeker, oog en ei hebben alles met elkaar te maken. Dat zit zo. Ik heb een kleine ontsteking aan de binnenkant van mijn ooglid. Daarmee ben ik gisteren naar de oogarts gegaan; een vriendelijke, wat oudere mevrouw, die natuurlijk antibiotica voorschreef. Die heb ik keurig gekocht en vanochtend heb ik, als voorschreven, gehoorzaam gedruppeld.

Maar de oogarts had nog een advies en toen ze dat gaf klonk ze veel meer als een grootmoeder dan als een arts. Ik moest, vertelde ze, iedere ochtend een warm ei tegen het ontstoken ooglid houden. "Wel met iets eromheen, anders is het te warm," adviseerde ze er nog bij. Dus ik vanochtend een ei gekookt, in een schone theedoek gewikkeld en vijftien minuten tegen mijn ooglid gehouden.Dat is nog niet het hele verhaal. Ik zat gisterenavond met Aleksandra en twee vrienden wat te drinken en toen ontspon zich een discussie over de vraag of dat warme ei zou helpen. Nee, dachten de Serviërs in het gezelschap (dat waren de andere drie). Een zakje kamillethee op het geïnfecteerde lichaamsdeel zou veel beter zijn. Want kamillethee helpt tegen alles, net als rakija. Dat weet iedereen. Ik ben er nog niet van overtuigd, maar de thee staat al klaar.

2 opmerkingen:

Michel zei

En helpt het? Of wordt het toch de rakija?

David Jan zei

Die rakija neem ik toch wel tot me. De druppeltjes helpen. Geen idee of het ei tot het succes bijdraagt. Baat het niet, dan schaadt het niet, zullen we maar zeggen.