dinsdag 5 augustus 2008

VOERTUIGENSERIE

Bijna alle tweedehandsauto's op de Balkan worden geïmporteerd, zolang het tenminste geen Yugo's, Zastava's, Wartburgs of Trabanten zijn. De meeste komen uit Duitsland, maar Nederland is ook populair als land van herkomst. Deze Fiat Punto komt uit Friesland; uit Leeuwarden, Warga of Heerenveen om precies te zijn. Hoe ik dat weet? Het staat op de sticker op de achterruit: Goed op weg met Jelle Talsma.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen oer-Roemeense Dacia's ??

David Jan zei

Dacia's rijden hier wel, maar dat zijn over het algemeen nieuwe. Taxichauffeurs in Belgrado hebben er een voorkeur voor.

Anoniem zei

Ha, dat is leuk. De voertuigenserie bestaat nog steeds. Na enige tijd weg te zijn geweest, las ik vandaag je belevenissen van de afgelopen weken. Popperlepap dat is niet mis; roerige tijden, het leest als een spannend boek. Je hebt toch wel een enorme productie en vooral het artikel met de kop "Routine" vond ik echt goed geschreven. Als je zo kunt schrijven moet je ook eens aan een roman gaan denken, vind ik. Tijd zat, toch? De Joegoslavische Herman Brusselmans ofzo, of columnist bij B92. Leer je nog sneller de taal. Gat in de markt, kennen ze nog niet in Belgrado vermoed ik. Over voertuigen nog gesproken; check je groene kaart van de verzekering als je Servië in gaat. De afkorting klopt niet meer, vinden ze, en derhalve ongeldig. Moet je aan de grens een aparte verzekering kopen. En dat kost geld. Fomeel hebben ze gelijk ook waarschijnlijk. Maar ik ben geen jurist.
Nou, je hebt er weer een dagelijkse bezoeker bij vanaf nu.

Groet,

Jesse

David Jan zei

Blij dat je weer terug bent. Ik had al iets gehoord over die groene kaart, en inderdaad op de mijne staat ook nog SCG (Srbija i Crna Gora). Eind van de maand ga ik op vakantie. Ik vrees dat ik voor die tijd geen nieuwe heb. Ik zal op de terugweg maar proberen mezelf via een nauwelijks gebruikte grensovergang tussen Bosnië en Servië het land binnen te smokkelen.
En een boek... Tsja, een boek... Wie wil dat nou niet?