woensdag 27 augustus 2008

spuit elf


Nee hè, spuit elf geeft ook modder. Vojislav Koštunica, je weet wel die oud-premier die iedereen nu al vergeten is, heeft de erkenning van de onafhankelijkheid van Zuid-Ossetië en Abchazië door Rusland "passend" genoemd. In een redenering waar natuurlijk weer niemand iets van begrijpt, komt hij tot de conclusie dat "het grootste deel van de schending van internationaal recht bij de Verenigde Staten" ligt. De VS is immers verantwoordelijk voor de situatie in Kosovo...
Ik ben het ermee eens dat de VS internationaal recht heeft geschonden en blijft doorgaan dat te doen. Maar dat heeft niks te maken met de situatie in Georgië. Waar is nu opeens het argument dat afscheidingen alleen geldig zijn, indien ze worden erkend door de (Veiligheidsraad van) de Verenigde Naties? Weg. Foetsie. Verdwenen. In Koštunica's argumentatie hebben Wahington en Brussel dus ook het recht om de onafhankelijkheid van Kosovo te erkennen. Zullen de Serviërs blij mee zijn, meneer de patriot.
Nu spuit elf gemodderd heeft, kan spuit twaalf niet uitblijven: Aleksandar Vučić, schreeuwlelijk van de Servische Radicale Partij. Hij noemt het "hypocrisie" van de bovenste plank dat het westen bezwaren heeft tegen de onafhankelijkheid van de twee stukjes Georgië. Helemaal waar. En dus mag Rusland even hypocriet zijn, vindt Vučić kennelijk.
Ik heb ergens het idee dat de heren de plank helemaal misslaan.

Geen opmerkingen: