vrijdag 1 augustus 2008

knuffel


Ben net terug van (eindelijk weer eens) booschappen doen. Sinds de arrestatie van Karadžić heb ik op broodjes pljeskavica en -vooral- op ćevapi van de kafana's Stara Hercegovina en Bled bij mij in de buurt geleefd. Hoewel er met die ćevapi niets mis is, beginnen ze je na een dag of tien behoorlijk de keel uit te hangen. Voor vanavond staan er lamskoteletjes en gebakken paprika's met heel veel knoflook op het menu. Dat is toch echt een stuk beter. Het water loopt me in de mond, nu ik er aan denk.
Ook voor het nieuwe neefje Damjan hebben we nog geen tijd gehad, maar morgen rijden we naar Niš om te zien hoe hij er uitziet en hem natuurlijk te overladen met cadeautjes: en stoere spijkerbroek, een joggingpak, een stel hemdjes met drukkertjes aan de onderkant, een paar piepkleine schoentjes, een tingelding voor boven het bedje en een knuffelgiraffe die een stuk kleiner is dan de exemplaren hieronder (zelfs dan het kleintje).
Ook aan zijn grote zus Mihaela hebben we gedacht. Voor haar zitten er een kleurboek en een jurkje voor als ze straks met z'n allen naar het strand in Griekenland gaan in de tas. We hebben ook wat vrolijke dekbedovertrekken gekocht, want Mihaela moet verhuizen van het kleine bed, waar Damjan in moet gaan slapen, naar een echt grotemensenbed. En dat moet wel op de een of andere manier worden aan haar worden verkocht.

Geen opmerkingen: