zondag 27 juli 2008

schop 2


Hier volgt een politiebericht. Op donderdag 24 juli werd in de Takovska Straat in Belgrado ter hoogte van de Turkse ambassade de cameraman Boško Branković aangevallen door drie mannelijke personen. Twee verdachten -Stefan Miličević (18) en Nikola Lazić (18)- zijn inmiddels aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie is op zoek naar de derde betrokkene. Op foto's van het incident is hij duidelijk te zien. Zijn signalement: 1 meter 90 tot 1 meter 95 lang, tussen de 18 en 20 jaar, stevig gebouwd, donkerbruin haar, bruine ogen. Op het moment van de aanval droeg hij een blauw poloshirt, een lullig oranje kort broekje met streepjes, een idioot grote zonnebril, witte sportschoenen van het merk Nike en witte sportsokken. Hij droeg ook nog zo'n belachelijk tasje om zijn nek, waarin hij waarschijnlijk zijn mobieltje, de sleutels van het appartement van zijn ouders en een foto van zijn hond had gestopt. Hij zag er, hoewel hij heel hard kon schoppen, dus raar uit. Kent u deze persoon of heeft u andere inlichtingen die kunnen helpen bij het onderzoek, neemt u dan contact op met de politie van Belgrado: 00 381 11 3292622.


Ander schopnieuws. De Servische publieke omroep RTS (die overigens in staat van oorlog verkeert met de Servische Radicale Partij) heeft ter bescherming van cameramensen en verslaggevers besloten voorlopig geen verslag meer te doen van de pro-Karadžićdemonstraties.
Nog meer schopnieuws: Nemanja Sarović, een functionaris van de Servische Radicale Partij, vertelde gisteren dat geen journalist, cameraman of fotograaf tijdens de grote demonstratie van aanstaande dinsdag hoeft te vrezen voor zijn of haar leven. Hij riep alle media op om verslag te doen van het evenement en voegde eraan toe dat Boško niet elkaar was geschopt door Vrienden van Karadžić, maar door provocateurs van de geheime dienst.
(Voorlopig even) het laatste schopnieuws: Met Boško gaat het nog niet helemaal jofel. De dokters twijfelen wat ze moeten doen; de botten in zijn been gewoon weer aan elkaar laten groeien of een metalen plaat in zijn been prutsen. Niettemin ligt de ongelukkige cameraman er ontspannen bij in het ziekenhuis.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Doet me een beetje denken aan die cameraman in buurland RO hier, http://www.youtube.com/watch?v=QQfTi5qT4wk

David Jan zei

schokkende beelden zijn dat Cornelis