maandag 14 juli 2008

pil en takHet Exit Festival in Novi Sad zit erop en ik ben er weer niet bij geweest. Volgens mij ben ik in het bezit van het nationaal record niet-naar-Exit-gaan.
Veel mensen vertelden haast klagend dat ze bijna alleen maar Engels om zich heen hadden gehoord. Lijkt me juist een positief signaal. Het vreemdelingenaandeel onder de tienduizenden bezoekers was dus groot. Dat bleek ook al uit de drugsoogst van de politie: 2,18 gram heroine, 81,15 gram marihuana, 93 xtc-pillen, een bergje lsd, 21,14 gram amfetamine een 22 andere pilletjes. Van de eenenveertig bezoekers die wegens drugsbezit werden opgepakt, kwamen er maar liefst dertig uit het buitenland. Zijn die Serviërs nou van die lieverdjes of zijn die buitenlanders zo stom? Ik vermoed het laatste.

Muzikaal was het allemaal weer in orde, heb ik gehoord van mensen die erbij waren. Maar het muziekfeest werd overschaduwd door een vreselijk ongeluk gisterenochtend. Om een uur of tien rukte een windvlaag een negen meter lange tak van een boom en die viel bovenop het tentje waarin Jelena Matić (28) uit Paraćin lag te slapen. Ze heeft het niet overleefd. Twee jonge Macedoniërs raakten ernstig gewond aan hoofd en borst.


De organisatie zegt dat ze de gemeente Novi Sad heeft gevraagd voor het festival de staat van de bomen te controleren. Er komt een onderzoek dat ongetwijfeld geen verantwoordelijke gaat aanwijzen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik las dat er later nog een tak naar beneden kwam storten..gaat lekker daar..

David Jan zei

Klopt, kennelijk verkeren de bomen in Novi Sad niet in erg beste staat. Gelukkig is het deze keer bij wat schrammen en builen gebleven. Ze hebben het tentenkamp (dat na afloop van Exit nog een paar dagen blijft) na het tweede incident trouwens wel verplaatst.