donderdag 31 juli 2008

anti-held


Ik kom er niet onderuit, nog één keer Karadžić en wel zijn eerste verschijning voor het Joegoslavië-tribunaal vanmiddag. Ik vond het facinerend om te zien. Hier zat geen trotse, zelfbewuste ex-president die staat voor wat hij heeft gedaan. Hier zat geen vrolijke alternatieve pillendraaier. Hier zat een dodelijk vermoeide oude man. Alles aan hem wees naar beneden; de wallen onder zijn ogen, de diepe lijnen (voren haast) in zijn gezicht, zijn mondhoeken, zijn schouders en zijn blik. Hier, mijn waarde Vrienden van Karadžić, zat geen held, hier zat een looser pur sang.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

1deel}Duitsland en VS hadden er geen belang bij dat het land bij elkaar bleef, want het was een te sterk machtsblok in Europa waarbij het westen weinig invloed op kon uitoefenen.De imperialisten wisten heel goed dat zij geen kans maakten als ze een directe confrontatie zouden zijn aangegaan, daarom kozen zij ervoor Joegoslavië in stukken te hakken. Door het Duitse succes inzake separatistische Kroatie,Slovenie, verschenen in 1992 ook de Amerikanen op het Balkantoneel,uit rivaliteit.De logistieke (wapens) en andersoortige ondersteuning van de strijders door de CIA en de financiële (3,5 miljard dollar) steun door allerlei Islamistische (vooral Wahabi georiënteerde) fondsen en NGO's. Heeft de iemand ooit de Islam-declaratie van Izetbegovic gelezen? Hierin pleitte hij voor de vestiging van een fundamentalistische moslimstaat in Bosnië.Sinds 1992 vechten terroristen die banden hebben met Bin Laden in Bosnie om mee te helpen Joegoslavie uit elkaar te doen spatten. De oorlog escaleerde in Bosnië in 1992 nadat de Bosnische democratisch gekozen president, Fikret Abdic [gematigde moslim], die in 1990 door de inwoners van het federale Bosnië en Herzegovina tot president gekozen werd, onregulier vervangen werd door de separatistische leider, Alija Izetbegovic. Fikret Abdic werd benoemt tot president van Bosnië in 1990, maar hij belande in een circuit van separatisten. Abdic zag dat hij zijn beleid niet kon uitvoeren in dit circuit, omdat hij werd tegengewerkt. In tegenstelling tot de separatisten en secessionisten was Abdic loyaal aan Joegoslavië en hij was van mening dat het agressieve separatisme dramatische gevolgen kon voortbrengen. Door de druk van de separatisten in het parlement moest de democratisch gekozen president Fikret Abdic aftreden want als hij zijn beleid zou proberen uit te voeren dan zou hij in conflict komen met de separatisten en dat kon hem z’n leven kosten. Zo werd Bosnisch moslimse anti-separatist Fikret Abdic [vocht samen met Karadjic tegen de regeringstroepen van Alija Izetbegovic] vervangen door extremist en separatist Alija Izetbegovic. Hierna escaleerde snel de burgeroorlog in Bosnië.Westerse media verzwegen dat de eerste president van de nieuwe Bosnische staat de nazi was in WO2: Alija Izetbegovic, oud-lid van de SS-divisie ‘Handschar’.Pardon? Maar deze man was van 1990 tot 2000 president van Bosnië! Als Izetbegovic destijds al bereid was om als SS-er de nazi’s te dienen, dan moet je je afvragen hoe zijn politieke idealen in de jaren 90 eruit zagen.

Anoniem zei

3deel]’De eerste massamoorden in Bosnie waren tegen Bosnische Serviers.Op 26 maart 1992, werden hele Servische families afgeslacht in het noorden van Bosnie in de buurt Bosanski Brod in het dorp Sijekovac,afgeslacht 56 Serviers.Op 4 april 1992, gewapende Bosnische moslims uit Korace gedood 117 Serviers, oude mannen, vrouwen en kinderen, die waren Servische vluchtelingen uit Barice en Kostres. Honderden Serviers werden gedood voor de oorlog / conflict in Bosnie zelfs begonnen. Waarom de Serviërs demoniseren en een oorlog tegen Bosnische Serviërs beginnen op grond van vervalst Engels “bewijsmateriaal” door ITN? Dat de Serviërs concentratiekampen hadden, was een leugen; het waren verzamelkampen voor vluchtelingen.Moslimleider Izetbegovic heeft op zijn sterfbed bekend ( aan Kouchner o.a.) dat in de Servische kampen niet werd gemarteld etc… De stad Sarajevo was veeleer een verdeelde stad, zoals de Libanese hoofdstad Beiroet en de Serviërs waren ook omsingeld.Weinigen vroegen en vragen zich af hoe het toch kon zijn dat er een tunnel was van de stad naar moslimgebied daarbuiten maar dat de vrouwen, kinderen en bejaarden van de stad niet werden geevacueerd en de regering Izetbegovic alle resterende bewoners verbood om de stad Sarajevo te verlaten.En waarom wordt dit allemaal jarenlang angstvallig doodgezwegen?Ouderen, zieken en kinderen bleven in de stad als 'propagandawapen', om 'het medelijden van de wereld op te wekken, om de Verenigde Staten en NAVO de oorlog in te trekken'. Het aantal Serviers in Sarajevo vermoord tijdens de oorlog door moslim leger, politie en criminelen, ten minste in de vele honderden en waarschijnlijk in de lage duizenden. Bosnische moslim soldaten de sluipschutters zijn geweest die herhaaldelijk en maandenlang geschoten hebben op hun eigen burgers in Sarajevo in een poging om met schokkende beelden de internationale steun te verkrijgen voor harder optreden tegen de Serviers.Franse VN-militairen hebben constateren dat Bosnische moslim soldaten de sluipschutters zijn geweest,[opereerden vanaf het dak van het voormalig parlement, dat in handen is van het Bosnische moslim-leger] die herhaaldelijk en maandenlang geschoten hebben op hun eigen burgers in Sarajevo in een poging om met schokkende beelden de internationale steun te verkrijgen voor harder optreden tegen de Serviers.Serviers vanuit de heuvels rondom Sarajevo terugschoten nadat ze zelf door de moslimstrijdkrachten in de stad onder vuur waren genomen."

Anoniem zei

4deel]’De eerste massamoorden in Bosnie waren tegen Bosnische Serviers.Op 26 maart 1992, werden hele Servische families afgeslacht in het noorden van Bosnie in de buurt Bosanski Brod in het dorp Sijekovac,afgeslacht 56 Serviers.Op 4 april 1992, gewapende Bosnische moslims uit Korace gedood 117 Serviers, oude mannen, vrouwen en kinderen, die waren Servische vluchtelingen uit Barice en Kostres. Honderden Serviers werden gedood voor de oorlog / conflict in Bosnie zelfs begonnen. Waarom de Serviërs demoniseren en een oorlog tegen Bosnische Serviërs beginnen op grond van vervalst Engels “bewijsmateriaal” door ITN? Dat de Serviërs concentratiekampen hadden, was een leugen; het waren verzamelkampen voor vluchtelingen.Moslimleider Izetbegovic heeft op zijn sterfbed bekend ( aan Kouchner o.a.) dat in de Servische kampen niet werd gemarteld etc… De stad Sarajevo was veeleer een verdeelde stad, zoals de Libanese hoofdstad Beiroet en de Serviërs waren ook omsingeld.Weinigen vroegen en vragen zich af hoe het toch kon zijn dat er een tunnel was van de stad naar moslimgebied daarbuiten maar dat de vrouwen, kinderen en bejaarden van de stad niet werden geevacueerd en de regering Izetbegovic alle resterende bewoners verbood om de stad Sarajevo te verlaten.En waarom wordt dit allemaal jarenlang angstvallig doodgezwegen?Ouderen, zieken en kinderen bleven in de stad als 'propagandawapen', om 'het medelijden van de wereld op te wekken, om de Verenigde Staten en NAVO de oorlog in te trekken'. Het aantal Serviers in Sarajevo vermoord tijdens de oorlog door moslim leger, politie en criminelen, ten minste in de vele honderden en waarschijnlijk in de lage duizenden. Bosnische moslim soldaten de sluipschutters zijn geweest die herhaaldelijk en maandenlang geschoten hebben op hun eigen burgers in Sarajevo in een poging om met schokkende beelden de internationale steun te verkrijgen voor harder optreden tegen de Serviers.Franse VN-militairen hebben constateren dat Bosnische moslim soldaten de sluipschutters zijn geweest,[opereerden vanaf het dak van het voormalig parlement, dat in handen is van het Bosnische moslim-leger] die herhaaldelijk en maandenlang geschoten hebben op hun eigen burgers in Sarajevo in een poging om met schokkende beelden de internationale steun te verkrijgen voor harder optreden tegen de Serviers.Serviers vanuit de heuvels rondom Sarajevo terugschoten nadat ze zelf door de moslimstrijdkrachten in de stad onder vuur waren genomen."Uit scholen en ziekenhuizen" nog wel.

Anoniem zei

4deel]Het waren de troepen van de moslims , die commandoposten en sluipschutters stationeerden in scholen, ziekenhuizen en het museum van Sarajavo. Als de Servische troepen het vuur van deze troepen beantwoordden, 'werden Serviers ervan beschuldigd in wilde weg op Sarajevo te schieten.Bosnische moslims soldaten verstopt achter eigen burgers in Sarajevo.Moslim strijders blijken aansprakelijk te zijn voor aanslagen op burgers die de afgelopen jaren de wereld deden schokken, zoals de geruchtmakende aanslagen op een rouwstoet op een kerkhof, op een wachtrij bij een bakker en op bezoekers van een markt in Serajevo.Denk maar aan de 'mortiergranaat' op de Makale markt in Serajevo in begin 1995 die 49 doden veroorzaakte, na forensisch taktisch onderzoek bleek het een bom geplaatst door de Bosniers zelf. Markale bloedbad was veroorzaakt door een op afstand bediende bom!De opdrachtgever van deze misdaad: waarschijnlijk Izetbegovic zelf of vice-president Ejup Ganic. Hun doel was de Navo in te zetten in het conflict met de Serviers. Nog iets: het kantoor van al-Haramain in Sarajevo stond onder controle van de Egyptische Islamitische Groep, die in 1997 bij Luxor 58 buitenlandse toeristen vermoordde.Namen van oud Bosniëstrijders duiken op als verdachten of betrokkenen bij (geplande) aanslagen in Los Angeles, Brussel, Djerba, Réunion, Bali, Lackawanna (Michigan), Manilla en Madrid. Ook bij de aanslagen van november 2003 op het Britse consulaat en de HSBC Bank in Istanbul bleken oud-strijders uit Bosnië betrokken.