dinsdag 22 juli 2008

Radovan


Ze hebben hem dus te pakken, Radovan Karadžić. Volgens ingwijden zou een “buitenlandse inlichtingendienst” zijn verblijfplaats hebben verklapt. Waar hij zat, wanneer hij precies is gearresteerd en wie dat heeft gedaan, blijft nog even in nevelen gehuld. Dat zal in de loop van de dag wel duidelijk worden.
Het ministerie van buitenlandse zaken heeft laten weten dat de politie er niet bij betrokken was. Waarom niet, vraag je je misschien af. Heel eenvoudig. De minister van binnenlandse zaken en dus de baas van de politie, Ivica Dalčić, is van de SPS en dat is de partij van wijlen Slobodan Milošević. Die Dačić wil de arrestatie natuurlijk niet op z’n geweten hebben.
Heel toevallig dat die arrestatie kwam aan de vooravond van een bijeenkomst waar EU-ministers van buitenlandse zaken de banden met Servië zullen bespreken. Nou die andere nog.


Ik schat dat ik vandaag niet veel tijd zal hebben om te bloggen. Vandaar dat ik nu (drie uur ’s nachts) maar even iets schrijf. Niet te veel, want ik val om van de slaap. Als uitsmijter nog een opmerkelijke geluidsopname. Karadžić die zingt. En vals ook. Welterusten.
karadzic zingt.mp35 opmerkingen:

Anoniem zei

David Jan,
Grappig, ik hoorde je gisteren op het late journaal, live uit Belgrado aan de telefoon. Je wordt nog een echte BN-er. Detail: onder je foto stond je voornaam als David-Jan, dus met streepje. Via uitzendinggemist zal de uitzending wel terug te kijken, vermoed ik.
groet, Albert

Anoniem zei

Uitzending is te bekijken (na kort reclamefilmpje) op http://player.omroep.nl/?aflID=7535534&md5=429b91b5d82cf3206b20ea83325106c4

Anoniem zei

Goedemorgen :) Je hebt inderdaad niet veel geslapen want je was ook op het vroege nieuws! Sterkte vandaag!

dirk-jan zei

shit, is het zomer en dan moet je werken. Succes!!!

Dirk-Jan

Jeppe Schilder zei

Ha die David Jan!
Dat is nog eens goed nieuws! Fantastisch toen ik het gisteravond hoorde! Ik zat net je analyse bij het NOS journaal te bekijken. Het zal inderdaad wel een drukke en spannende dag worden! Succes en tot horens! Ben benieuwd naar je volgende (Karadzic) blog verhalen!
Jeppe