zaterdag 26 juli 2008

nieuws van de dag

De kranten gaan maar door met verhalen over Radovan/Dragan Karadžić/Dabić. Het is natuurlijk ook een smulverhaal voor iedere rechtgeaarde journalist. Probleem is wel dat er voor de geïnteresseerde nieuwsconsument geen touw meer aan vast te knopen is, want iedereen heeft weer andere details en soms spreken de couranten elkaar glashard tegen.
Wie bijvoorbeeld, heeft Karadžić al die jaren verstopt? De inlichtingendienst BIA, schreven de meeste kranten gisteren. Nee, zegt Radovans neef Dragan (de zoon van broer Luka), vandaag in de schandaalkrant Kurir en de schreeuwkrant Večerne Novosti, dat was ik. Ik en ik alleen heb hem zes jaar lang onderdak geboden. Het leuke is dat ze allebei claimen het interview met Dragan exclusief te hebben.


Blic, een populaire krant die het vaak bij het rechte eind heeft, en de dodelijk saaie Politika hebben het op de voorpagine allebei over de overdracht van Karadžić aan het Joegoslavië Tribunaal. Politika zegt dat het maandag gaat gebeuren, Blic kondigt het aan voor "voor dinsdag". Dat lijkt me hetzelfde.Glas Javnosti, een krant die Aleksandra nog steeds geld schuldig is voor een reportage over Albanië, kiest een andere invalshoek voor de uitlevering. Het vliegtuig dat Karadžić naar Nederland brengt, zal een escorte krijgen van een aantal MIG's om te voorkomen dat de verdachte ergens in het luchtruim boven Europa wordt ontvoerd.
Zo ben je weer op de hoogte en weet je meteen hoe een aantal Servische kranten eruit zien. En dat allemaal gratis.

Geen opmerkingen: