woensdag 23 juli 2008

nog een keer


Er komen steeds meer fotootjes van Dragan Dabić, alias Radovan Karadžić. Ook zijn visitekaartje is opgedoken. Human Quantum Energy, benieuwd wat dat is. Je kunt hem bellen, want z'n mobiele nummers staan erop. Ik weet alleen niet of je antwoord krijgt.


Iemand hier wees me erop dat ik gisteren een verkeerde inschatting heb gemaakt. Ik schreef dat er wel meer oudere mannen met baarden zijn en dat Karadžić dus niet opviel. Dat er oudere mannen met baarden zijn klopt wel, zei ze, maar niet met zulke baarden. En dat is waar. Je zou dus kunnen denken dat hij er expres wat extravagant uitzag, want wie verwacht er nou dat een verdachte van oorlogsmisdaden de aandacht op zichzelf vestigt? Briljante gedachte.
Als de achtergronden van deze zaak niet zo tragisch waren, zou je zelfs nog waardering krijgen voor de manier waarop Karadžić heeft geprobeerd de wereld te bedotten. Hij heeft een complete virtuele werkelijkheid geschapen, schijnt er zelfs een minnares op nagehouden te hebben. Dat maakt het wat wrang dat zijn vrouw Ljiljana hem nog zo graag wil zien, voordat hij naar Scheveningen wordt afgevoerd. Trouw als een echte Balkanvrouw (oh nee, wat een achterlijke rijmelarij), kijk maar naar die blik in haar ogen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Harold Pinter, de Nobelprijswinnaar literatuur van 2005 verklaarde bijvoorbeeld: Het VS-tribunaal dat Slobodan Milosevic moet beoordelen is altijd compleet onwettig geweest. Navo woordvoerder Jamie Shea zei in mei 1999, tijdens de bombardementen in Balkan:natuurlijk steunt de Navo het Internationaal Joegoslavie tribunaal.We hebben het zelf . Slobodan Milosevic was het eerste staatshoofd ooit dat in naam van de hele mensheid werd berecht voor een hof van de Verenigde Naties. Berecht door de hele mensheid? Ik vraag aan met wie ze de hele mensheid bedoelen? Staan alle mensen van alle volkeren dan achter dit proces? Heeft elk land haar goedkeuring gegeven voor dit hof? Het antwoord is neeeeeeeee.Dit tribunaal is toch niet tot stand gekomen door de gehele wereld.Neen, het is de beslissing van een paar machtige landen die zeggen te handelen uit naam van de internationale gemeenschap.Beslissingen door de VS of andere machtige landen worden vaak weergegeven als internationaal. Zonder er maar een flinter van bewijs is gevonden tegen Slobodan Milosovic,.en daaroom is hij vermoord. Dit was inderdaad een politiek showproces. Wie is het volgende slachtoffer? De echte oorlogsmisdadigers moet u zoeken op het hoofdkwartier van de NAVO