zaterdag 28 maart 2009

zingen

Het lijkt wel of ik elke dag loop te feesten. Dat is niet zo, hoewel het gisteren wel weer zo was. Ik wil jullie niet vervelen met ál mijn partijtjes, maar dat van gisterenavond/nacht was zo typisch Servisch, dat ik er toch iets over wil schrijven. De gastheer was in korte tijd gescheiden van zijn vrouw én ontslagen door zijn werkgever. Wat doe je dan? Dan geef je een feest. En wat doe je op dat feest? Gewoon, eten en drinken, ouwehoeren en... zingen. In Nederland wordt zelden gezongen op feestjes. In Servië bijna altijd, zeker als het laat wordt. Niet altijd even zuiver, niet altijd even muzikaal, maar gezongen zal er worden.

7 opmerkingen:

Krajisnik zei

Wat is er mooier dan onder het genot van een rakija-tje, of twee, met lekker eten en je vrienden te zingen.

Ik zie dat je al aardig aan het integreren bent.

Misschien moet je Michel eens een keer uitnodigen dan verandert hij zijn negatieve kijk op Servie misschien.

Michel zei

@Krajisnik, bedankt hè? Ik merk dat de nuance bij jou niet beklijft.Laten we zeggen dat ik een pot een ketel een verwijt hoor mnaken. Ik ben een liefhebber van de cultuur maar ook een kritisch volger. Servië staat op mijn "to do" lijst.

@DJ: ik vind het wel lachen, de negatieve gebeurtenissen ombuigen en het leed wegzingen..

David Jan zei

Kom kom, heren.

Michel zei

David Jan: Sorry, ik ben soms wat kort door de bocht maar ik geloof dat ik toch redelijk genuanceerd ben. Ik zoek geen confrontatie.

@Krajisnik: Jammer van die opmerking, valt me een beetje tegen.Overigens kom ik graag eens in Servië kijken hoe het er "echt" is.

Krajisnik zei

Nou kritisch kan je zijn, daar heb je alle recht toe. En ik ben ook niet uit op een confrontatie, ik merk gewoon vaak op dat je met negatieve opmerkingen komt, die overigens soms totaal geen toevoeging zijn.

Na je laatste post, toen je de navo aanvallen goed zat te keuren, terwijl de blog ging over het rouwprocess, had ik het even gehad.

Maarja wellicht had ik niet zo moeten reageren.

Michel zei

Kan ik me iets bij voorstellen. Ik verbaasde me zelf over mijn opvatting over de NAVO, terwijl ik vroeger een zeer fanatieke vredesactivist was, maar ik wilde in geen geval de aanvallen goedkeuren. Begrip hebben voor de situatie die er toe leidde betekent nog geen goedkeuring. Maar goed..zand erover.

David Jan zei

Ik zie op een stille zondagochtend goedkeurend dat conflicten ook zo opgelost kunnen worden. Hartelijk dank heren.