maandag 23 maart 2009

uitzending

Vanochtend is mijn Aleksinac-reportage uitgezonden in het Radio 1 Journaal. Voor degenen die het gemist hebben: morgen is het precies tien jaar geleden dat met de operatie Allied Force de Navo-bombardementen op Joegoslavië begonnen. Hier te beluisteren. Benieuwd wat jullie ervan vinden.
En dit is de tv-reportage.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi, goed om te horen dat hier in de Nederlandse media ook aandacht aan wordt besteed. Vind het alleen jammer dat het op de radio word uitgezonden en niet op de TV. De tv kan namelijk veel meer mensen bereiken

David Jan zei

Komt ook op tv. Vanavond om 1800 en/of 2000.

Anoniem zei

Gezien! NOS 8 uur journaal. Goed dat er aandacht voor is, al is zo'n item maar kort.

Anoniem zei

http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/serie?serID=862&md5=e1e83d7e7856d169442e4785a3d1a1be en kies het acht uur journaal van 23/3/2009
Item op iets over de helft van de uitzending.

Anoniem zei

Mooi inelkaar gezet en goed dat er aandacht voor is. Ik vraag me alleen af of je de toenemende gevallen van kanker en andere afwijkingen niet moest belichten.

David Jan zei

Zoals je hebt gezien Krajisnik, was het een korte reportage. Je moet als maker dus kiezen. Ik schreef al eerder dat alle keuzes discutabel zijn, maar dit leek me het meest recht doen aan de gebeurtenissen van tien jaar geleden.

Anoniem zei

Ja mooi, en ik ben het eens met Albert, goed dat er iig aandacht voor is!

Michel zei

Precisiebombardementen zijn vrij vaak doorspekt van propaganda. In een stedelijk gebied heb je altijd "Collateral damage" hoe triest ook. Het westen wilde niet weer aan de zijlijn blijven staan en gezichtsverlies lijden, en moest ingrijpen, maar of het veel geholpen heeft? Het is pijnlijk als je ziet wat er tien jaar na dato van overgebleven is. En aan de andere kant wil Servië wel opstoten in de vaart der volkeren, ze zullen dan toch de "agressieve NAVO" moeten omarmen. Het is wrang..