woensdag 25 maart 2009

levensgevaarlijk

Je kunt er in de omgeving fijn picknicken en 's winters kun je er als het mee zit ook nog een stukje skiën. Maar rechter kun je maar beter niet zijn in Knjaževac, Oost-Servië. En vrouw van een rechter ook niet.
Vanochtend om half zeven ontplofte er een bom in de Radičevića Straat. Mevrouw Lukić, echtgenote van rechter Veljko Lukić, overleefde de explosie niet. Een jaar en vier dagen geleden kwam rechter Dragiša Cvejić om het leven. Ook een bom, ook geplaatst bij de ingang van het gebouw waarin hij woonde. "Het ministerie van justitie verwacht dat de plegers van deze daad snel gepakt zullen worden," zei het ministerie van justitie toen. Is niet gebeurd. Zal met de plegers van deze aanslag ook wel niet gebeuren. Denk ik.

2 opmerkingen:

Michel zei

Pakten die rechters de georganiseerde misdaad aan? Of waarom waren ze zo impopulair?

David Jan zei

Ik weet het eerlijk gezegd niet, maar bommen worden over het algemeen niet gebruikt door amateurs. Knjaževac ligt aan de grens met Bulgarije, dus ik kan me voorstellen dat er nogal wat op en neer wordt gesmokkeld en daar is altijd georganiseerde misdaad mee gemoeid. Het kan echter ook iets heel anders zijn, net zoals het toeval kan zijn dat er binnen een jaar een rechter en een rechtersvrouw zijn opgeblazen. Het politieonderzoek in de laatste zaak heeft nog noet veel opgeleverd.