vrijdag 20 maart 2009

recept

Liesberth vroeg om het recept van Aleksandra's appel-pruimen-notentaart. Servicegericht als het Belgradoblog is, vormt dat natuurlijk geen enkel probleem. Onze taart is al op, dus een plaatje kan ik er niet meer bij doen.

Nodig: 170 gram suiker, snufje zout, 280 gram boter, zes eieren, 350 gram gewone bloem, 40 gram volkorenbloem, zakje vanillesuiker, bakpoeder, zakje instantpudding, 0,5 liter melk, 500 gram appels, 500 gram pruimen, 80 gram amandelen.

Meng met de mixer 250 gram boter (kamertemperatuur), 100 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout. Meng daar een voor een de eieren door tot een glad deeg. Meng daar beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder doorheen. Verwarm de oven tot 175 graden. Leg vetvrij papier op de bakplaat, en bak het mengsel 25 minuten. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Maak de instantpudding met de melk volgens gebruiksaanwijzing. Smeer dat over de taart. Verwijder de klokhuizen van de appelen en snijd ze in dunne plakjes. Ontpit de pruimen en halveer ze. Leg appelplakjes en gehalveerde pruimen dakpansgewijs op de taart. Kneed 'broodkruimels' uit het volkorenmeel, 30 gram suiker en 30 gram boter. Verspreid ze over de vruchten. Dan de gehakte amandelen er overheen. In de oven en na 20 minuten is de taart klaar.
Zo eenvoudig kan het leven zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

David Jan:dank dank dank...ik ga het volgend weekend uitproberen en ik zal je zeker van mijn bevindingen vertellen. Dank ook Alexandra
groetjes uit een zonnig Den Haag

David Jan zei

van harte