zaterdag 31 januari 2009

samenwerking


Waar de internationale gemeenschap Albanezen, Serviërs, Kroaten en Bosniaks al jaren zonder veel resultaat door de strot probeert te duwen dat ze samen zaken moeten doen, samen muziek moeten maken, samen moeten breien, samen moeten praten, samen waterleidingen aan moeten repareren (en daar vele miljoenen aan heeft uitgegeven), zijn misdadigers al lang multi-culti. Nooit anders geweest.
Een opvallend voorbeeld in de krant Blic. Albanese boeven van het voormalige Kosovo Bevrijdingsleger UCK en Servische schurken van de voormalige paramilitaire eenheid de Schorpioenen, die elkaar tijdens de Kosovo-oorlog nog van harte om zeep hielpen, zouden samen aan mensensmokkel hebben gedaan. Volgens bronnen in de opsporingsdiensten hebben ze eensgezind en illegaal Albanezen, Turken en Chinezen vanuit Kosovo Servië binnengebracht. Moeilijk was dat niet, want aan de 'grens' tussen Kosovo en Servië bij Preševo kon jarenlang heel goed zaken gedaan worden met degenen die geacht werden die 'grens' en wat er overheen kwam in de gaten te houden.
Zie je wel, zo moeilijk is die inter-etnische samenwerking niet. Je moet gewoon een gemeenschappelijk belang zien te vinden. Wat dat is? Geld.

Geen opmerkingen: