zondag 11 januari 2009

waar ben ik

Als correspondent kom je nog eens ergens. De afgelopen week in Preševo, in Novi Sad en in Sofia. Dat is mooi. Maar je verliest wel eens het besef van plaats en tijd, zeker als je in merkwaardige hotelkamers belandt.

Dit was in Novi Sad. Ziet er heel fatsoenlijk uit. Het gekke van het hotel was evenwel dat je de kamers ook van 's ochtends tien tot 's middags vier per uur kunt huren. En dat was aan de dames en heren die er rondliepen ook wel te zien. Die kamer had ook een soort van turbodouche, met allerlei knoppen waarvan ik geen idee had wat ik ermee moest.

Nu ben ik in Sofia en daar heb ik ook al zoiets geks in de badkamer. Een bad met gaten en bubbels. Ik moet er toch eens in gaan zitten. Iemand een idee waar dat allemaal voor dient?

Maar het mooiste hier in hotel California (ik lieg niet) is het bed. Dat geeft pas echt het gevoel dat ik in een bordeel slaap.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En lekker geslapen in dat bordeelbed. Heerlijk ze zouden dit soort kamers toch meer als toeristische attractie moeten laten zien. Ik heb de omgeving van Athene ook eens een keer zo'n kamer gehad met een spiegelwand...

David Jan zei

Die spiegelwand was er ook, maar die paste niet op het plaatje. En ik maak me sterk dat ik zonder enige moeite een betaalde dame in dat king-size rode bed had kunnen bestellen.