zaterdag 10 januari 2009

(geen) gas


We blijven maar bezig met het gasgebrek. Terwijl jullie in Nederland lekker warm zitten te zijn, Servië wordt geholpen door Oostenrijk, Duitsland en Hongarije, zitten ze in Bulgarije nog flink in de problemen. Bulgarije kán alleen maar gas ontvangen via Oekraïne, omdat er geen verbindingen zijn met de omringende landen en kan dus niet door andere worden geholpen. De (toch al te kleine) gasopslag was maar half vol en Russisch gas komt nog steeds niet. Op dus naar Sofia. Ik bestijg zometeen mijn trouwe Ford Focus en vertrek naar de hoofdstad van Bulgarije om te bekijken hoe ze het er daar vanaf brengen. Hoop snel weer eens over iets anders dan gas te kunnen bloggen, maar voorlopig zit ik eraan vast.

4 opmerkingen:

Michel zei

Van hun Russische broeders moeten ze het wel hebben daar..Zijn er al barsten in de solidariteit te bekennen?

David Jan zei

Ze zijn in ieder geval niet blij dat er nog steeds geen overeenkomst is. Het begint voor het bedrijfsleven hier echt heel moeilijk te worden.

Anoniem zei

Waar haalt Roemenie dan gas vandaan? Ik neem aan dat de gasaanvoer voor Bulgarije daar toch langs moet?

David Jan zei

Roemenië heeft én voorraden en eigen gas. De gasleiding naar Bulgarije loopt inderdaad door het land heen, maar daar zit geen enkele vertakking aan. Er is dus geen mogelijkheid om er onderweg iets in te stoppen.