dinsdag 13 januari 2009

Ze schijnen in Nederland nogal wat beroering te hebben opgewekt, de nieuwe posters waarop om tips over de verblijfsplaatsen van Ratko Mladić en Goran Hadžić wordt gevraagd. Vaste bezoeker Michel meldde het en de NOS belde me er ook al over toen ik in Bulgarije zat. Feitelijk is er niets nieuws aan de hand. Op de politiebureaus hingen al soortgelijke posters, alleen stonden daar nog een paar gezichten op van mensen die al in Scheveningen zitten. Een ook de beloning van een miljoen euro heeft de Servische regering al geruime tijd geleden uitgeloofd. Het enige verschil is dat nu is besloten om die beloning netto uit te keren. Degene die het lef heeft om te verklappen waar de heren zitten, kan dus 20 procent belasting in zijn zak houden.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

twintig procent als belastingtarief klinkt niet gek, toch maar eens een baan in die contreien zoeken!

Fabian zei

Kan iemand me zeggen waar ie zit ? Lijkt me een leuk bedragje, maar hoe zit het met de Nederlandse belastingaftrek ? Goede vraag denk ik ! Nederland wil hem zo graag hebben, maar zou de belastingsdienst dit ook aftrekbaar maken als een nederlander het bedrag krijgt uitgekeerd ?

David Jan zei

@Albert. Als je genoegen neemt met een salaris van pakweg drie-, vierhonderd euro per maand, moet je dat zeker doen.
@Fabian. Inderdaad een goed vraag. Bel de belastingdienst eens voor de Belgradoblogbezoekers.

Michel zei

Gewoon het geld ergens parkeren, kun je een "Vikendica" van kopen. Als alle bloggers nou eens vermomd als toerist op jacht gaan naar Ratko..verdelen we het samen!

David Jan zei

Goed plan Michel. Ik bied me aan als penningmeester.

Fabian zei

Ik heb de 24ste mei een bruiloft in Kraljevo, ik ben uitgenodigd, David Jan, ik ben geen serviër zoals je weet, maar hoe zit dat in Servië? Moet ik echt serieus rekening houden met drie dagen feest ?

Waarom vraag ik dit ? Nou ik zit dan tussen alleen maar Serviërs en ik kan zo een beetje infiltreren....

Moet alleen nog de belastingtelefoon hier bellen en effe een bankrekeningnummer hebben....

David Jan zei

Of die bruiloft drie dagen duurt, hangt van de nieuwgetrouwden en hun families af. Reken er maar op dat je vastzit aan de avond voor de bruiloft, de trouwdag zelf en de dag erna voor een lunch. Je moet je dan vooral niet bezig gaan houden met infiltratiepraktijken. Gewoon veel eten, veel drinken, veel zingen, veel dansen, veel ouwehoeren en een beetje ruzie maken. Dat is veel leuker dan achter Mladić aanzitten. In Kraljevo kunnen ze dat goed.