zondag 18 januari 2009

oorlog?

We lijken wel een bende amateur-Arkans, maar vrees niet, hoewel er heel wat wordt afgeknald, is heel ongevaarlijk: paintball. De bedoeling is om je tegenstanders met verfballetjes 'dood' te schieten. Zijn ze allemaal de pijp uit, dan heeft jouw team gewonnen. Nooit geweten dat ik dat ooit nog eens leuk zou vinden. Zwager Vlada (op de foto in het midden) is een hele fanatieke paintballer. Hij behoort met zijn kameraden tot de besten in Servië. Ik deed het voor het eerst en ben derhalve een hele slechte amateur, maar het is verbazingwekkend hoe fanatiek je probeert je tegenstanders om te leggen als je er eenmaal aan begint en hoe groot de voldoening als je iemand met een kordate 'flots' recht tussen de ogen treft (je draagt een masker, dus zelfs dat is ongevaarlijk). Ik heb me vanmiddag op een achterafveldje in Niš twee uur lang een ongeluk gehold, dekking gezocht achter stapels autobanden, kramp in m'n vingers gekregen van het overhalen van de trekker. Trots kan ik jullie mededelen dat ik drie kruisjes op mijn conto heb. Helaas ben ik zelf ook twee keer overleden. En nu barst ik van de spierpijn.

(Aleksandra vond het ook erg leuk)

3 opmerkingen:

Michel zei

Ik zal geen grappen over Servische schutters maken.. En als Aleksandra het ook leuk vond is het dus niet alleen "boys toys" ..

David Jan zei

Sterker nog, er deden meer vrouwen dan mannen mee...

inger zei

... en dan te bedenken dat we dit als kind dagelijks deden: lopen vliegen rennen duiken vallen opstaan en weer doorgaan. Het blijft leuk!