vrijdag 2 januari 2009

duvel

Jaren heb ik er vol ongeduld op gewacht, het ooit uit Nederland meegebrachte glas stond al die tijd te stof te verzamelen in de kast en nu is het er eindelijk: het eerste Belgische biertje in Servië, Duvel nog wel. Niet dat ik iets tegen Jelen heb, of Nikšićko of Weiffert (wel tegen Lav), maar ja, tegen Belgisch bier kun je nou eenmaal niet opconcurreren. Ik heb er meteen maar acht gekocht. Dat kost een paar dinars, maar dan heb je ook wat. Genieten met de ogen dicht. Dank Mercator (supermarkt in Novi Beograd), duizend maal dank. Als jullie dit in het assortiment houden, heb je er een vaste klant bij.

4 opmerkingen:

Michel zei

Lekker spul, maar niet alle acht in één keer drinken..Zjivjeli!

David Jan zei

Ik heb mezelf er twee per dag beloofd...

Anoniem zei

Ik heb een fles voor me staan van een Belgische brouwer uit Galati a/d Donau – de Vlaamsbrabantse heer Martens produceert gewoon hier in Roemenië en levert onder diverse merknamen steevast hetzelfde en het goedkoopste bier aan supermarkten. Omgerekend drie eurokwartjes voor zo’n duivelsfles van twee liter. Je betaalt niks, en dan heb je ook... nee, het is best te zuipen. Vooral als je reeds aangeschoten bent.

David Jan zei

We hebben het hier over echt bier, Cornelis. Rond van smaak met een vleugje truffel en vlierbes, honing en mierikswortel en een stevige afdronk. Niet van die gooi-en-smijtplasticflessen. Die hebben we hier ook en dat bier smaakt, vergeef me, naar paardenzeik. O.k., na de derde Duvel maakt het mij ook allemaal geen bal meer uit.