dinsdag 17 juni 2008

anarchie?

Wie heeft het voor het zeggen in Kosovo, luidde de enquètevraag. Interessante uitkomst. De VN misschien? Nee, dat denkt niemand en hetzelfde geldt voor de EU en de regering in Priština. Die zitten er allemaal voor jan met de korte achternaam. Ook onze lieve heer schijnt geen enkele invloed in Kosovo te hebben. Iedereen heeft er iets in de melk te brokkelen, denken vier mensen. Een evengroot aantal denkt dat de Servische lokale autoriteiten en Belgrado aan de touwtjes trekken. Maar vijf mensen denken dat helemaal niemand het er voor het zeggen heeft. Over die uitkomst moet ik eens rustig gaan zitten nadenken. Reacties???

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Aangezien Servie de onafhankelijkheids verklaring van Kosovo nog steeds niet heeft geaccepteerd, zijn zij formeel nog degenen die het voor het zeggen hebben. Waar het in de praktijk op neerkomt..denk dat de kosovaarse regering een aardige vinger in de pap heeft..tijd zal leren waar het heen zal gaan denk ik..

David Jan zei

Dat klopt. Spijtig alleen dat de verantwoordelijken al sinds 1999 de tijd hebben gehad om te bedenken wat er met Kosovo zou moeten gebeuren, om dat voor te bereiden en uit te voeren. Nu zijn er kostbare jaren verloren gegaan. Bovendien is er gekozen voor een oplossing waar je een heleboel vraagtekens bij kunt plaatsen, waardoor er nog eens extra vertraging ontstaat.