woensdag 25 juni 2008

politie


Sting, Andy Summers en Stewart Copeland werkten zich gisterenavond letterlijk in het zweet, ook al waren ze vanwege de hitte een uur later begonnen. Het geluid was puik, het beeld op het enorme videoscherm achter het podium glashelder. En de muziek? Een tikje gedateerd wellicht, maar wat wil je, het meeste materiaal is al een kleine dertig jaar oud en de muzikanten zijn nog een stuk ouder. Vooral Summers zag eruit alsof hij veel liever bij moeder de vrouw voor de televisie had gezeten. Aan zijn spel was dat overigens niet te merken. Sting, met baard, baste als vanouds en Copelands snoeiharde beat heeft nog niks aan kracht verloren. En het is voor een oud baasje als ik lekker meezingen met Message in a bottle, Roxanne en So lonely.


De organisatie had bedacht dat het handig was om te verbieden water mee het terrein op te nemen. Dat leidde vanzelfsprekend tot ellenlange rijen voor de bars, waar veel te weinig mensen heel langzaam stonden te werken. En vocht was echt heel erg nodig. Kijk maar:


Niettemin waren er veel mensen. Een slordige vijfentwintigduizend.
En na afloop waren er blije gezichten en minder blije...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk om te lezen (en te zien) dat je/jullie het naar je zin hebt/hebben gehad!
Is ook wel een mooi terrein daarzo om zo'n concert te geven. De diva Ceca heeft er ook ooit een concert gegeven (nu hoor ik eigenlijk weinig meer van Ceca, aan het rentenieren waarschijnlijk).

David Jan zei

Ceca heeft haar schaapjes al lang op het droge. Wat wil je met wijlen zo'n echtgenoot. Toch weet ze zo nu en dan nog wel de aandacht te trekken. Als ze een nieuw album uitbrengt bijvoorbeeld, of als ze een 'patriottische' partij wil steunen.