woensdag 11 juni 2008

herenliefde


Ik ben vanavond voor het eerst in negen jaar Balkan homo-erotisch benaderd, om het zo maar eens te zeggen. Terwijl ik op het terras van restaurant Edi 1 rustig naar de voetbalwedstrijd Turkije-Zwitserland zat te kijken, schoof een slanke, bepaald niet lelijke jongen van een jaar of twintig met een klein baardje zijn stoel steeds dichter naar de mijne. Het kostte hem kennelijk veel tijd om moed te verzamelen, maar tegen het eind van de wedstrijd kwam het hoge woord eruit: of ik zin had om met hem uit te gaan. Geen idee of het een verzoek uit oprechte interesse was of een poging om wat te bij te verdienen. Hoe dan ook, ik ben niet van de herenliefde, dus ik heb vriendelijk maar beslist "nee" geantwoord.
Ik was wel verbaasd dat het zo openlijk gebeurde. Zoals gezegd, in negen jaar in deze omstreken is het me nog nooit gebeurd en homo's lopen sowieso niet erg met hun seksuele voorkeur te koop. Het is een GROOT TABOE. Ben eens wat gaan zoeken en wat schetst mijn verbazing? Er schijnt hier in Kosovo zelfs een heuse homo-organisatie te zijn: Elysium. Haar site is helemaal in het Albanees, dus ik weet niet goed wat het inhoudt en voel me een beetje gegeneerd om Albanese vrienden hier te vagen om vertaling. Ze mochten eens denken...
De rest van het manvolk op het terras hield zich genoeglijk met voetbal bezig. De meesten waren erg blij dat de Turken in de laatste minuut 2-1 scoorden. Er werd zelfs wat vuurwerk afgeschoten.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ajjj, toch complimenten voor de jongen die in homo-hatend servie toch nog voor zijn geaardheid durft uit te komen...of hij wilde gewoon gezellig alleen een biertje drinken met je ;-)

David Jan zei

Van dat biertje geloof ik niet zo, daarvoor waren zijn pogingen expliciet genoeg. Maar dapper was het inderdaad, het had zomaar slecht met hem kunnen aflopen.