zaterdag 7 juni 2008

bier

Nog meer cultuur. Nou ja, cultuur... De bekende firma Heineken wil meesnoepen van de Servische biermarkt en organiseerde een feest in de tuin van het Sava Centar. Nou ja, tuin... Meer een grote plaat beton met een dakje tegen de regen.


Heineken heeft de lokale MB-brouwerij op de kop getikt en wil nu kennelijk ook het eigen merk in de markt plaatsen. Speciaal daarvoor was de Britse deejay Gilles Peterson overgevlogen. Ik betwijfel of Heineken het goed aanpakt. Je moest achthonderd dinar (een kleine tien euro) betalen om naar binnen te kunnen (wij niet, want wij hadden gratis kaartjes) en een Heineken-biertje kostte honderdzestig dinar (een kleine twee euro), hetgeen twee keer zoveel is als wat je voor een gewoon biertje betaalt, maar die gewone biertjes waren natuurlijk niet te koop. Bovendien vroeg de barman wat later op de avond ook nog of we ijsklontjes in het bier wilden, omdat ze onvoldoende koelcapaciteit hadden. Geloof me beste marketingmensen, zo pak je dat dus niet aan in Servië.
Desondanks was Aleksandra blij. Miloš ook, maar die had dan ook een originele Heinekenmuts gescoord.Het feestje begon om tien uur. Stom natuurlijk om er al om elf uur te zijn.Tegen middernacht begonnen de eerste mensen binnen te druppelen.Uiteindelijk was het om half drie wel zo'n beetje vol. Dat was ook het moment dat meneer Peterson zich verwaardigde het podium te bestijgen, maar toen had ik zoetjesaan wel genoeg lauwe dure Heinekenbiertjes op. Tijd om naar huis te gaan, vond ik.


Geen opmerkingen: