maandag 16 juni 2008

mooie plaatjes

Een architect (Pieter) op bezoek betekent dat allerlei dingen gaan opvallen waar je normaal gesproken achteloos aan voorbij gaat. Deze hoop oud roest bijvoorbeeld; een stoomschoepenboot, of hoe heet zo'n ding, die al sinds jaar en dag in de Sava ligt. Ik had hem wel eens gezien, maar het was nooit in me opgekomen om erop te gaan. Dat mag ook niet, zegt het bordje.











Voor Pieter is dat reden te meer om het toch te doen. De vriendelijke man die er woont, was waarschijnlijk erg verbaasd dat een stelletje buitenlanders interesse toonde in zijn dump. Het leverde hele mooie plaatjes op. (copyright P. Sitsen te Den Haag).














Je ziet nog veel meer. Pieter loopt de hele tijd omhoog te kijken, breekt zijn nek over losliggende tegels, trapt voortdurend in de hondenpoep en laat de mooiste meisjes voorbij lopen zonder ze op te merken. Terwijl Ronald, Aleksandra en ik lopen te geiten en te roken, ziet hij prachtige gevels die spijtig genoeg vaak in deplorabele staat verkeren. En nu weet ik ook waar ze zijn, namelijk overal in de stad.





Geen opmerkingen: