maandag 8 juni 2009

televisie

Ik weet niet of het iemand is opgevallen, maar mijn hoofd was gisteren weer eens op televisie te zien. De NOS berichtte over de uitslagen van de verkiezingen voor het Europees parlement en ik mocht mijn licht laten schijnen over Bulgarije en Roemenië, de zwarte schapen van de EU. Het was voor het eerst dat ik een 'live' deed vanuit een studio en dus was ik veel te vroeg bij RTS aan Takovska. Gelukkig ving iemand me daar op, want alleen had ik nooit de weg in het kolossale gebouw gevonden.

Ik zat vreselijk intelligent te kijken, serieus ook en je kunt je dus voorstellen wat een wetenswaardigheden ik weer over het Nederlandse volk heb uitgestort. Op televisie leek het net alsof ik voor een prachtig panorama van Belgrado zat. Mis, helemaal niet waar, bedrog. Het was chroma key, ze hadden me in een beeld geplakt. Blij toe, want in het echt zag het er zo uit en dat wil je toch niet zien op je televisie.

10 opmerkingen:

Fabian zei

oh... ik heb je niet gezien, welk journaal was het ? Dan kan ik eens kijken op www.uitzendinggemist.nl

David Jan zei

Het was de lange verkiezingsuitzending gisterenavond. Ik weet begin en eindtijd niet precies (ik zat zelf tussen 23.10 en 23.20) en omdat dit een bijzonder project was, weet ik niet zeker of het terug te vinden is.

Jan Buruma zei

Ik lees je blog regelmatig en vond het leuk je op TV te zien. Goed verhaal, al was het nét leuker geweest als je in Sofia of Boekarest was geweest.

Jan Buruma

David Jan zei

Dat ben ik helemaal met je eens, maar de NOS wilde dat ik in Belgrado bleef.

MrKoek zei

Ach, of je nu voor een blauw doek in Sofia of voor een blauw doek in Belgrado zit. Ging trouwens veel mis tijdens die live show, maar daar had jij natuurlijk geen invloed op. Ik dacht nog, wat ziet die man er anders uit op tv dan op het terras. Heb je nog veel commentaar gekregen op je jasje en/of je haar?

David Jan zei

Ik ben het niet met je eens. Als ik in Sofia of Boekarest was geweest, had ik toch meer van de sfeer ter plaatse kunnen meenemen. Geen commentaar op jasje en/of haar. Tof jasje en kekke coupe toch?

Michel zei

Leuk, en een echte deskundige blik! Blog je (dit is off topic) nog over het onderzoek naar misstanden in de media tijdens de oorlog? Ik keek er van op..

http://www.nu.nl/algemeen/2018368/onderzoek-naar-servische-media-om-oorlogsmisdaden.html

MrKoek zei

Wat mij betreft prima jasje/kapsel, maar zoals je eerder vertelde willen er nog wel eens mensen in de pen kruipen na een tv optreden.

David Jan zei

@ Michel. Ik wilde maar eens niet bloggen over het aangekondigde onderzoek. Er worden hier iedere dag heel veel onderzoeken aangekondigd. Eerst maar een kijken of het gaat gebeuren en wat er uitkomt.

Michel zei

Ik vond het wel opmerkelijk nieuws maar ik kan me je skepsis indenken. Ik wacht ook maar af dan, was benieuwd naar je mening..