maandag 29 juni 2009

cantharellen

Uien, kakelverse zongerijpte tomaten, selderie en... cantharellen. Daar gaan we vanvond maar eens een lekker prutje van koken. Het is een genot om nu over de markt te lopen. De zomer geurt je tegemoet met al dat vers. Bergen groenten, fruit en kruiden, zo van land of boom; meloenen, frambozen, nog lekkere jonge aardappels, paprika's, perziken, basilicum, rozemarijn, abrikozen, alles om je vingers bij af te likken. Voor mij geen groenten- en fruitafdeling van de Albert Heijn, maar gewoon elke naar Bajloni om daar voor een appel en een ei al dat lekkers te kopen.
Zo ziet dat prutje eruit:

Gekookste rijst erbij en klaar.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Heerlijk,..nog 3 weken en ik mag er weer van genieten ;-)

David Jan zei

Nog drie hele weken watertomaten... Ik heb met je te doen.

Apsys zei

Ik heb altijd als ik op jouw baljoni markt dat kerkgebouw zie (waar het BITEF theater in zit) het gevoel even naar een volksbuurt in een willekeurige Nederlandse stad te zijn geteleporteerd (zoals de watergraafsmeer, feyenoord of de vruchtenbuurt). Weer zo'n gebouw in Belgrado waar je je van afvraagt hoe dat in godsnaam daar beland is (en in dit geval zit er ook weer een leuk verhaal achter, waarin natuurlijk oorlog weer een rol speelt)

David Jan zei

Hoewel ik de Wategraafsmeer, Feyenoord, noch de Vruchtenbuurt ken, kan ik me nauwelijks voorstellen dat de markten er daar zo uitzien als de Bajlonimarkt. Je hebt me overigens wel benieuwd gemaakt naar dat leuke verhaal.

Apsys zei

Ik bedoel alleen het kerkgebouw, de markt zelf lijkt denk ik eerder op een volksbuurt van Grozny of Kabul :)
Wat ik begrepen heb van deze kerk is dat het een evangelische kerk had moeten worden, gebouwd door de duitsers tijdens de 2e wereldoorlog.
De toen ook al/nog steeds in aanbouw zijnde tempel van de heilige Sava werd door hen dan weer gebruikt als parkeerplaats.

Multi-purpose gebouwen op en top dus.