zondag 7 juni 2009

instinkerd


Ik ben bang dat ik er weer eens vreselijk in ben gestonken. Mijn vorige strijkbout, een Bosch van nog geen twee jaar oud, deed het niet meer. Op naar de electrischeapparatenreparateur. Mompel, mompel, zei hij eerst, toen sloeg hij dramatisch de handen voor zijn ogen en vervolgde: "Oh nee, niet weer een Bosch." Ik was nogal verbaasd omdat Bosch volgens mij een degelijk merk is, maar nee, stom, hoe kon ik dat denken. Die verwarmingselementen van Bosch-strijkijzers zijn volgens de reparateur goedkope prut van Noordkoreaanse snit. Hoe had ik zoiets kunnen kopen. Niet te repareren. Overdonderd als ik was liet ik mijn oude strijkbout achter, onder de mededeling dat ik dan maar een nieuwe moest kopen. En dat heb ik gedaan: een roze-witte Gorenje. Pas later begon ik te twijfelen. Ik vermoed dat de reparateur een handeltje drijft in tweedehands electrische apparaten. Misschien heeft hij mijn achtergelaten Bosch al voor een mooie prijs verkocht.

7 opmerkingen:

dirk-jan zei

Jammer van de Bosch, zulke fijne herinnering aan... gelukkig doet de leermeester het nog.

Snel de Gorenje proberen. Ik neem al mijn overhemden deze week mee, wat ik heb nog steeds geen strijkijzer. Misschien kan ik een tweedehands Bosch op de kop tikken in Belgrado

David Jan zei

Ik kan je voor een zacht prijsje het adres wel geven.

Michel zei

Sad si kupio "macka u dzjepu" ?
Om het maar eens in Servonederlands te zeggen..

Antje zei

Verwijst gorenje naar ongeveer hetzelfde als het Russische/Oost-Slavische gorit'? Want dan zou ik ook gaan twijfelen.

David Jan zei

@ Antje. Ik weet niet wat gorit betekent, hetzelfde als goriv misschien, brandbaar? Ik hoop het niet.
@ Michel. Vooralsnog doet de nieuwe Gorenje het uitstekend, dus wat dat betreft geen kat in de zak. Hopelijk komt Gorenje inderdaad niet van goriv (zie hierboven), want dan kon je wel eens gelijk hebben.

Michel zei

LOL.. ik hoop het toch niet inderdaad, doet me denken aan een collega (Kroaat) die me niet goed begreep en kalm aan deed toen ik tijdens een surveillance zei dat ik iets zag branden.. Toen ik riep "nesto gori tamo" kon ik hem niet meer bijhouden :-) De oorzaak was geen strijkijzer trouwens..

Antje zei

't is idd branden, vast met dezelfde stam als goriv, dus succes ermee...