maandag 18 januari 2010

typisch belgradoWe zullen de typischbelgradoserie meteen maar een kickstart geven. Weer twee plaatjes van plekken die Belgrado haar ongewone gezicht geven.

6 opmerkingen:

Antje zei

Ik vind het mooie plaatjes hoor, maar wat is het typisch Belgradose? Je zou ze zo ook in Rusland aan kunnen treffen.

Fredrik zei

Nationale Bankroete Bank.Helemaal Belgrado. Alleen jammer dat je geen close up van die ramen hebt gemaakt. Die zijn nl. al jaren niet gewassen.. Kan niet alleen aan het geldgebrek liggen want van ramen wassen hebben ze geen kaas gegeten hier.

Antje zei

Oke, de Nationale Bank van Servie tref je natuurlijk weer niet in andere Oost-Europese landen aan...

David Jan zei

Ik ben het niet helemaal met je eens, Antje. Belgrado is Belgrado omdat het pretendeert een grote stad te zijn, maar er op veel plekken uitziet als een dorp dat uit zijn jasje is gegroeid. Het is vaak van een kneuterigheid die je in Rusland (zeker niet in Moskou) volgens mij niet zo gek veel aantreft

Fredrik zei

Belgrado is inderdaad een dorp dat uit zijn jasje is gegroeid, vol met mensen die er prat op gaan in de miljoenenstad BG te wonen. Ze liegen er altijd een half miljoen bij aan en letztendlich eet en drinkt iedereen van wat de familie op de farm in elkaar gedraaid heeft... En dan noemen ze zichzelf ook nog "Urban"..

Antje zei

Maar Rusland is ook veel groter dan enkel Moskou en Petersburg. In een beetje grote plaats buiten die twee is het leven behoorlijk anders (heb mezelf eens een half jaar opgesloten in de hoofdstad van Karelie). Maar goed, Belgrado is dan ook een hoofdstad, dus m'n vergelijking klopt idd niet helemaal.