woensdag 20 januari 2010

kerstLuidruchtig volkje, die Serviërs. Stel je voor: je (over)grootouders hebben het geliefde vaderland verlaten en zijn naar Jackson, California getrokken en daar woon je als derde of vierde generatie nog steeds. Wat doe je dan als het kerstmis is (ik geef toe, ik ben er wat laat mee)? Dan stap je in een hele grote auto, dan neem een een heel groot geweer mee, dan maak je heel veel herrie als je de stad doorrijdt, dan spreek je Engels als een Amerikaan en dan schiet je een salvo af met dat halve kanon dat je had meegebracht. Zo heb ik ze hier in het openbaar nog nooit gezien.


5 opmerkingen:

kosovosrbija zei

nou heb het een enkele x meegemaakt in servie en in montenegro , toen we wereldkampioen basketballen werden, reden er een stuk of 100 autos achterelkaar,mensen hangde uit de autos en schoten met geweren pistolen en met mitrailleurs om het te vieren.

David Jan zei

In Montenegro verbaast me inderdaad niks. In Servië heb ik ook wel vuurwapens op straat gezien, maar geen riot guns.

Ismael zei

ik heb ooit op Trg Slavija 3 van zulke autostoets voorbij zien komen maar ipv wapens vlaggen, ach ja gezellig zo je huwelijk kenbaar maken

S zei

Deze mensen zijn Amerikanen, geen Serven meer. Zoals bij meerdere nationaliteiten (grieken, Italianen, Nederlanders) blijven na een generatie in de VS alleen nog een paar schattige tradities, een scheut sympathie voor de heimat en de achternaam over. Ik voel me meer cultureel verwant aan de italianen (en dat is niet veel) dan een 2e generatie amerikaan die in zijn witte sneakers zijn grootouders dorpje komt bezoeken.
Ps; Riot guns are american tradition dude!

Unknown zei

High school shootings lijken ook een amerikaanse traditie te worden, het is maar waar je trots op bent.
Dit soort gedrag van idioten geeft Servie alleen maar een slecht gezicht in de rest van de wereld en draagt niks bij.