woensdag 13 januari 2010

lijstje


Hoera, we hebben weer een onzinnig lijstje: de Quality of Life Index 2009. Van alle landen in deze regio kon je vorig jaar het best in Slovenië (68 punten) wonen. Daarna volgen: Bulgarije (65 punten), Roemenië (64 punten), Kroatië (63 punten), Albanië en Macedonië(60 punten), Bosnië-Hercegovina (58 punten) en Joegoslavië (!!!, 55 punten). Waar hebben de dames en heren van de Quality of Life Indes op gelet? Wel, op de kosten van levensonderhoud, op ontspanning en cultuur, op de economie, op het milieu, op vrijheid, op gezondheid, op de infrastructuur, op veiligheid en op het klimaat.
Ter vergelijking: Frankrijk staat op nummer 1 met 80 punten. In Slovenië is de kwaliteit van het leven net zo goed als in Ierland, Spanje, Slowakije en Portugal. Bulgarije kan zich meten met Costa Rica, Brazilië, Estland en Dominica. Roemenië heeft veel weg van de Kaaiman Eilanden, Chili en Ecuador. Woon je in Kroatië, dan kan je net zo goed verhuizen naar Barbados of Cyprus. Albanië en Macedonië = Belize, Paraguy, Frans Polynesië, Bolivia en Turkije. Bosnië? Geen verschil met Jamaica, Guatamala, de Dominicaanse Republiek en Singapore. En tot slot moeten die arme, niet meer bestaande Joegoslaven hun plekje onder de zon delen met Samao, Marokko, Wit-Rusland, Mongolië, Guyana en Georgië. Het kan allemaal nog veel erger. In Somalië (32 punten) ben je er pas echt slecht aan toe.
Weer een boel nutteloze kennis rijker.

2 opmerkingen:

Aleksa zei

Hahaha wat een grapige lijst??!!
Dat we een banana land zijn dat klopt,maar wij zijn ten minste een chiqita stiker waard !!!zo eentje als macedonie heeft, ten minsten!!

Ismael zei

Leuke lijst wordt er ook rekening gehouden met ontsnapte nijlpaarden?