woensdag 27 januari 2010

macedoniërs

Deze spreekt voor zich.

7 opmerkingen:

Ismael zei

mmm dat zal problematisch worden, maar FYROM bekt net zo lekker :)

Fabian zei

Ja zéér duidelijk. Nou ja ik wordt pro-macedonisch bestempeld , alleen maar omdat ik goede boeken lees ;-)

Ik vind het alleen zo jammer dat zo 'n klein landje als Macedonië in haar ontwikkeling wordt geremd door haar grote zuiderbuur die toevallig lid is van de EU...

We shall see...

Gé zei

Juist dit soort teksten belemmeren de groei en zetten een rem op een snelle voortgang van toetreding bij de EU..
De tijdens de afscheiding van Joegoslavië actieve lokale nationalisten hebben eerder remmend gewerkt en dat heeft aardig wat buitenlandse investeerders doen besluiten om weg te blijven uit dit gebied.

David Jan zei

Ik vind het enorme flauwekul dat Griekenland Macedonië het recht op toetreding ontzegt op grond van de naam. Dat ze er in Skopje een hele cultus van maken, die teruggaat tot Aleksander de Grote is niet slim, maar de Grieken blazen de boel wel heel erg op (ontkennen overigens ook dat ze Slavische Macedoniërs binnen de eigen grenzen hebben). Er zijn overigens andere redenen genoeg te bedenken waarom Macedonië nog (lang) niet kan toetreden.

Aleksa zei

Ik vind dat ze gewoon "nieuw" er bij moeten voegen want dat is wat de grieken vraagen en om eerlijk te zijn ,huidige macedoniers zijn slavisch en helemaal niet grieks.Ze maaken alleen maar zich zelf moelijk er mee.Ze proberen de geschiedenis te vervalsen zo als veel anderen ex YU staaten hebben gedaan .

David Jan zei

Ik zou eerlijk gezegd niet weten waarom dat "nieuw" erbij moet. Je hebt gelijk: met hun Alexander de Grote-cultus verdraaien de Macedoniërs de geschiedenis op nogal groteske wijze. Aan de andere kant ontkennen de Grieken dat er zoiets als slavische Macedoniërs bestaan. De Macedoniërs hebben al moeite genoeg met het vinden van hun eigen identiteit. Gun ze in ieder geval een land met een naam die ze zelf kiezen. Dat Macedonië daarmee uit zou zijn op Grieks-Macedonië is regelrechte flauwekul. Dat wordt door niks ondersteund.

Fabian zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.