dinsdag 12 januari 2010

nee hé

Nederlanders in buitenland gaan 20 jaar eerder dood


Ik krijg eens in de zoveel tijd een digitaal blaadje opgestuurd. Wereldexpat heet het en het is bedoeld voor Nederlanders die in het buitenland wonen. Mensen zoals ik dus. Ik lees het eigenlijk nooit, maar vanochtend viel mijn oog op bovenstaande kop. Wat blijkt? Expats gaan veel eerder dood dan Nederlanders in Nederland. Vooral mannen en daar ben ik er ook al een van. Volgens onderzoek van het Havenziekenhuis in Rotterdam is de gemiddelde levensverwachting van mannen in Nederland 76,4 jaar en van hun soortgenoten die hun heil buitenslands hebben gezocht 56,1. Het wordt dus tijd om eens een testament op te gaan stellen, want statistisch gezien heb ik nog maar vijfenhalf jaar te gaan. Arme ik.

5 opmerkingen:

Fabian zei

wat is de gemiddelde levensverwachting in Servië ? Ik hoop dat die iets beter voor je is ;-)

Aleksa zei

Ik krijg kippenvel als ik dit soort onzin lees,die onderzoekers deugen niet!!Iedere keer is het iets anders.In Servie is gemiddelde levensverwachting 74 bij mannen denk ik en bij vrouwen 76.Dus Jan maak je geen zorgen.

Antje zei

Ach, gezien je laatste post heb je niet zo veel op met statistiek en onderzoeken, dus dan kun je dit ook wel naast je neer leggen :P!

David Jan zei

Wees niet bevreesd. Ik word 128.

Ismael zei

128 hoe kom je daarbij? welk triviaal onderzoek heb je daarvoor gebruikt/misbruikt? Of wil je de uitzondering op de regel zijn.

Ach heerlijk die lijstjes, zeker als er landen opstaan die niet meer bestaan en bestaande landen er niet op terug te vinden zijn.

Misschien dat expats aan heimwee ten onder gaan, hoewel de Nederland niet het Paradijs is, bij lange na niet, maar zo slecht is het koude kikkerlandje niet, maar dan moet je wel de Trubaci de Rostiljs en geweldige discussies voor missen, mmmm zal een moeilijk keuze zijn.