zondag 17 januari 2010

typisch belgrado

Wat is typisch Belgrado? Moeilijk te zeggen. Als mensen hier al op bezoek komen, dan zien ze Kalemegdan, Knez Mihailova, Skadarlia, de splavovi, Beli Dvor, ze eten misschien een hapje in Znak Pitanje en misschien wippen ze even de stad uit naar Avala of Košutnjak. Dat is inderdaad allemaal Belgrado. Maar er is veel meer, mooi en lelijk en alles er tussenin. Het begin van een kakelverse serie: typisch Belgrado. Benieuwd hoe lang ik het volhoud.

3 opmerkingen:

Albert zei

Ha mooi, een nieuwe serie! Vertel eens, wat is er precies te zien op de foto van de etalage, en waarom is dat typisch Belgrado's?

David Jan zei

Het is een etalage van een winkel waar werkkleding wordt verkocht: stofjassen, veiligheidskleding, rubberhandschoenen en -laarzen enz. Het is een van die tientallen, zo niet honderden volstrekt kansloze ouderwetse winkeltjes, waar zelden een klant komt. Ik vraag me steeds maar af hoe de eigenaren ervan overleven. Ik zal er de komende tijd meer voorbeelden van laten zien.

Albert zei

Ha, ik weet toevallig in Monster (het Westland), waar ik ben geboren & getogen, ook nog zo'n 'typisch Belgrado's winkeltje'. Maar in Belgrado stikt het er kennelijk van.