woensdag 24 december 2008

uit

Met al dat gediscussieer zou ik zowat vergeten dat er ook nog andere dingen gebeuren. Gisterenavond maar weer eens uit geweest. Het begon in Rex, het culturele onderkomen van B92, met een fototentoonstelling en een optreden van de band van zanger Malina (Framboos = zijn bijnaam), die cameraman is bij B92 en een enorme hoop herrie kan produceren.
Elf uur was natuurlijk niet laat genoeg om al naar huis te gaan en dus gingen we per Dacia
naar Bitef, waar de wekelijkse karaoke werd georganiseerd. Bitef is maar een paar minuten rijden van Rex, maar ik heb een kleine kilometer lang doodsangsten uitgestaan. De chauffeur, ik zal zijn identiteit in het midden laten, was volkomen toeter en we hebben dan ook de rechterrijstrook, de linkerrijstrook, de trambaan aan de linkerkant en de trambaan aan de redchterkant van de Cara Dušanastraat bereden. Onder luid gezang van de man achter het stuur hebben we ons niks aangetrokken van rode stoplichten. We hebben lantaarnpalen op een haar na gemist, voetgangers nipt ontweken en kunnen parkeren op een plekje dat eigenlijk te te nauw was. Gelukkig is er niets ernstigers gebeurd dan dat een van de inzittenden, die met een ferme zwaai het portier opende, een kras heeft gemaakt in de auto die naast ons geparkeerd stond (zelfs een briefje achtergelaten om betaling van de schade te regelen). Het was, kortom, een jolige boel.

Bitef was afgeladen en omdat we in een oppperbeste stemming waren, hebben we ons allemaal ingeschreven voor de karaoke. Mila bleek heel goed te kunnen zingen.
De andere dames uit ons gezelschap bleken dat niet te kunnen, maar ze hadden wel erg veel plezier op het podium.

En geloof me of niet, ik heb daar ook gestaan. Light my fire van The Doors heb ik vertolkt. Ouwelullenmuziek, ik geef het toe, maar het was ongeveer het enige nummer op de lijst waar ik de melodie van kende. Helaas heeft niemand er foto's van gemaakt, dus ik kan het niet bewijzen. Aleksandra heeft wel iets op haar mobiele telefoon, geloof ik, maar die is er nu niet. Wellicht later een update.
Ik wil tot slot van de gelegenheid gebruik maken om alle bezoekers van het Belgradoblog een zalig kerstfeest te wensen. Of je nu in Assen woont, in Amsterdam of in Zierikzee, in Belgrado, Boekarest of Boedapest: Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen, Glohohohoho Hooooo Hohoho Hooooo Hohohohohoria In Exelsis Deo. Wij wachten er hier nog even mee, houden nog wat tegoed voor na oud en nieuw.

6 opmerkingen:

Jeppe Schilder zei

Een fijne kerst vanuit Utreg Stadt!

David Jan zei

Dankjewel. Doe mij maar een biertje op het Ledig Erf.

Michel zei

Wie wat bewaart die heeft wat :-)

Peter van Klinken zei

Ook alvast veel goeds gewenst voor de kerstdagen en het nieuwe jaar!

Anoniem zei

En dan moet je nog werken ook, met kerst!
Hoewel: tweede kerstdag is eigenlijk ook niet echt meer 'kerst'...

Mooi, die sneeuw trouwens :-)

David Jan zei

Dank voor jullie mooie wensen. En wees gerust Jeanne, hier is het nog geen kerst. Veruit de meeste Serviërs zijn orthodoxe christenen en die vieren hun kerst op 7 januari. Mijn tijd komt dus nog wel.