donderdag 4 december 2008

gedoe

Vanochtend was het weer even zo ver. Een telefoontje: ze zijn Mladić aan het arresteren. Ik ben wel gewend geraakt aan dat soort berichten, dus weinig opwinding deze keer. Dat was wel anders met de Radicalen, de laatst overgebleven steunpilaren van Vojislav Šešelj. Een schande vonden die het. Onderbaas Popović was al onderweg en ook de overige Radicalen dreigden het parlement te verlaten en hun held te gaan verdedigen.
Wat is er aan de hand? De politie is vijf panden binnengevallen, waarvan er één van Ratko's zoon Darko is. Die zit daar samen met z'n moeder en z'n vrouw nog steeds vast. Maar al snel was duidelijk dat we geen arrestatie en uitlevering hoeven te verwachten. De politiemannen zijn op zoek naar aanwijzingen waar de generaal wél kan uithangen en bewijzen van financiële steun aan Mladić. Loos alarm dus.
Hoewel, de minister die erover gaat, Rasim Ljajić, heeft wel in het vooruitzicht gesteld dat er de komende dagen meer acties te verwachten zijn. Lijkt me niet zo slim trouwens, want als Mladić al niet heel erg diep ondergedoken zat, dan zal hij (vooropgesteld dat hij in Servië zit) nu wel helemaal onvindbaar zijn.

4 opmerkingen:

Michel zei

Die doet de Karadzic truc en loopt in NL als Sinterklaas rond.. Komt 'ie volgend jaar als Deda Mraz terug in Beograd..

David Jan zei

Daar zat ik vanmiddag ook net aan te denken. Ik zie heel veel mannen met witte baarden en rode pakken momenteel, vooral in televisiereclames. Zou dat-em zijn?

Anoniem zei

Een soort omgekeerde variant op Heintje Davids. Mladić wil helemaal geen come-back, maar anderen forceren die. Of doen alsof.

David Jan zei

Zo had ik er nog niet tegenaan gekeken.