zondag 21 december 2008

sneeuw

Ook in Servië is vandaag de winter begonnen. En hoe. In de hoger gelegen delen van het land heeft het gesneeuwd. Zlatibor is bedekt met zes centimeter. Hoewel dat onvoldoende is om te skieën, maakte het RTS er zelfs de opening van het nieuws van. Zlatibor is, aldus het RTS-nieuws, de populairste berg van Servië. Maar is dat wel zo? Nee, dat is niet zo. Voor de wintersport is Kapaonik veel populairder. Zlatibor is veel te onzeker als het op sneeuw aankomt. Het toeval wil dat Mlađen Dinkić, minister van economische zaken en regionale ontwikkeling en leider van de G17, nogal wat belangen heeft in Zlatibor. Ooit goedkoop grond gekocht, als minister de ontwikkeling van de streek gestimuleerd en vervolgens die grond verkocht of verpacht aan mensen die er een hotel wilden bouwen. Zal de prominente aandacht van het RTS-nieuws daar iets mee te maken hebben, willen ze bij de staatsomroep de N.V. Dinkić een beetje vooruit helpen? Dat zal toch niet...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bekend verschijnsel op de balkan, die belangenverstrengeling.

Kijk maar naar Ilic in de regio Cacak , daar zag je hetzelfde gebeuren met die kliniek (die overigens nog geen toestemming heeftr om daadwerkelijk de deuren te openen).

De bewoners rond de kliniek vinden het allemaal prachtig nu de zandweggetjes geasfalteerd zijn en stiekum hopen op een baantje aldaar , de werkgelegenheid kan daar best wel een impuls gebruiken.p.s. ook fijn voor mijn auto dat asfalt tot vlak bij de deur als ik daar op familiebezoek ben.

David Jan zei

Corruptie en vriendjespolitiek zijn kennelijk toch nog ergens goed voor.