dinsdag 9 december 2008

rookverbod

Slovenië is EU en dus mag er nergens in openbare gelegenheden worden gerookt. Ook niet in café's en restaurants. Daar wordt streng de hand aan gehouden, maar anders dan in Nederland, dames en heren horecabazen, hoor ik daar nauwelijks iemand over klagen. In plaats van te zeuren en de wet te ontduiken, laten ze hier de terrassen gewoon staan en hebben ze overal straalkacheltjes aangebracht:

en dekentjes over de stoelleuningen gehangen:

Misschien zijn Slovenen niet zulke mietjes als wij. De terrassen zitten hier, ook bij -3 graden, tenminste gewoon vol met vrolijk rokende bierdrinkers met dekentjes over hun benen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

alles goed en wel David Jan...

Maar even voor de duidelijkheid, zou je de billiard, de tafelvoetbal, de dart, de kegelbaan, de kaarttafel en keintafels dan ook even buiten willen zetten dan wordt het misschien buiten weer net zo gezellig als vroeger binnen...

Vraag is nu echter.... als dat allemaal moet gebeuren is dan wel het draagvlak voor rookvrij in de natte horeca groot genoeg of zou het niet beter zijn de nietrokende cafe-stoel-zitter buiten te laten zitten,,,, lekker warm en veeeeeeel frisse lucht bij die lekkere chocomel of zo.......

David Jan zei

Van mij hoeft er niet buiten gekegeld te worden. Sterker nog: van mij mag iedereen er in de horeca lustig op los paffen. Ik zal daar graag aan mee doen.