zaterdag 27 februari 2010

oud

Ik logeerde in de Plaka, een oude wijk in het centrum van Athene waar je niet links of rechts kunt kijken zonder een of ander archeolgisch wonder te zien. De Akropolis toornt boven alles uit, maar er is meer, veel meer. Zoveel dat ik van het grootste deel al lang weer ben vergeten wat wat ook alweer was. In de het hoogseizoen moet het hier een rampgebied zijn, omdat je dan over de hoofden van de toeristen loopt. Nu was het prettig; rustig en warm genoeg om koffie op een terras te drinken.


Een straatkat en een -hond (niet archeologisch):

Een eindje verderop: de tempel van Zeus:

3 opmerkingen:

Fredrik zei

Super David Jan. Ik ben benieuwd. Dus de situatie op de straat was niet zo als geschetst.. De macht van de media hé?! Dus je bent een boel wijzer geworden? Realiseert de gwone Griek ook waarom er bezuinigd moet worden?

Antje zei

Wat een mooie fotoseries zeg! Kijk net als Frederik uit naar de artikelen.

David Jan zei

Ik ben een boel wijzer geworden. De Grieken reageren nogal dubbelhartig op de situatie. Volgens een opiniepeiling steunt 70 procent van de bevolking de maatregelen die premier Papandreou eerder heeft aangekondigd. In een andere peiling ligt hij 18 procent voor op zijn voornaamste concurrenten van de Nieuwe Democratie. Maar als je met mensen praat, heerst er toch veel onbegrip. Bijvoorbeeld over het feit dat Europa wel de banken steunt, terwijl Griekenland het vooralsnog financieel zelf maar moet zien te rooien. Veel mensen zeggen ook: dit is onze crisis niet, laat de degenen die hem (haar?) hebben veroorzaakt er maar voor opdraaien. Bovendien zijn de meeste maatregelen nog niet doorgevoerd, dus, behalve een accijnsverhoging voor brandstof, merkt niemand het nog in zijn portemonnee. En dan werkt Papandreou onder druk van de EU aan een tweede serie maatregelen. Hoewel het afeglopen week dus nogal meeviel, is de verwachting wel dat de onrust veel groter zal worden als alle maatregelen eenmaal zijn ingevoerd.