zondag 14 februari 2010

heilig? (2)

Op het gevaar af weer een hele discussie op gang te brengen, een staartje van de muis Artemeije. Wat zich precies in Gračanica (Kosovo, residentie van de bisschop) heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk, maar het schijnt dat het pro- en het anti-Artemijekamp met elkaar op de vuist zijn gegaan. Volgens KiM-radio ontstond er een heuse knokpartij, toen Atanasije, die Artemeije voorlopig waarneemt, en wat moniken het klooster inkwamen en ook Artemijes privévertrekken wilden betreden. Het radiostation meldt dat de Kosovopolitie en Kfor er zelfs aan te pas moesten komen om de vechtersbazen uit elkaar te halen.
Andere media zeggen dat er hooguit sprake was van wat duw- en trekwerk, maar die melden weer dat een groep moniken vanuit Crna Reka (je weet wel, dat klooster waar ze afkickende junkies met scheppen op hun blote kont sloegen) naar Gračanica was afgereisd om Artemije steun te betuigen. Volgens hen wilden de Gračanica-moniken dat verhinderen.
Wordt vervolgd.

14 opmerkingen:

Ismael zei

Vechtende monniken het lijkt het Heilig Graf kerk in Jeruzalem wel, waar Jezuieten, Armeense en Griekse monniken in een continue gevecht verwikkeld zijn wie de beste plekjes wanneer mag benutten.
Als Christus begraven zou zijn zou Hij zich wederom in Zijn graf omdraaien.
Of zijn de excessen van de middeleeuwen weer teruggekeerd?

Reijer zei

Vandaag op het radio 1 bij het programma 'dit is de dag' zat Femke Halsema van Groenlinks (10:30 uur). In de eerste instantie gaat het over de legitimatie van de Nederlandse steun voor de invasie van Irak. Vervolgens wordt er een paralel getrokken met Kosovo. Geeft mevrouw Halsema nou toe dat het ingrijpen van de Nato in Kosovo ook niet terecht was? Luister het maar terug op uitzending gemist of radio 1. Ik heb een Nederlandse politicus dit nog nooit horen zeggen. Of heb ik het nou mis David Jan?

Aleksa zei

Hier staat veel op het spell!Artemije heeft een eigen bouw bedrijf,twee wonigen,rijdt rond in een AUDI Q8,heeft eigen beveiliging en ontvangt veel geld uit Belgrado. Natuurlijk gaat hij dit niet laten zitten want zo een sterren leven will nienand verliezen!Maar zo te zien gaat iets veranderen,het moet want de lijst van false priesters is heel erg lang!!!Ik geef mijn steun aan SPC en nieuwe patrijarh Irinej om dit een keer voor altijd op te lossen!!

kosovosrbija zei

reijer krijg het niet gevonden op de computer programma gemist kun je me helpen of iemand anders

Aleksa zei

kosovosrbij@@
Nee jochie,ik word ziek van zulken als jij die denken dat je patriotisme op brood smeert!!

kosovosrbija zei

je blijft in herhaling vallen aleksa wake up this is reality, en zal nog eeuwen duuren in servie, servier is trots op zijn eigen jij blijkbaar niet, je schaamt je eigen dat je servier bent , maar volgens mij ben je geen servier jij zit meer richting kroatie of bosnie

Aleksa zei

Ik ben trots dat ik een servier ben maar ik schaam mij dat jij ook eentje bent!!

reijer zei

@kosovosrbija de volgende link zou het moeten doen: http://www.radio1.nl/terugluisteren/tijd

dan naar maandag 15 februari en 10:00. Het fragment zit rond 10:40

kosovosrbija zei

jij bent geen servier nogmaals jij beschuldigd iedereen van nationalisten en half servie ..je lult maar elke x uit je nek nogmaals.. kan zat serviers die jouw uitlachen..

Fredrik zei

Kosovosrbija en Aleksa.

Jullie gedrag lijkt wel een beetje op het gedrag dat deze monniken vertonen. Grappig. Zo zien we maar eens weer hoe mensen met dezelfde achtergrond voordoordelen kunnen bevestigen...

Ondergetekende, en volgens mij de meeste bezoekers, komen hier voor ons plezier. Hang alsjeblieft jullie vuile was ergens anders op en niet op dit blog. Dat is er volgens mij niet voor bedoeld om elkaar met modder te begooien...

Bijvoorbaat dank.

Anoniem zei

Very Nice Blog
-
Funny Pictures:
http://funnyblogspictures.blogspot.com/

Aleksa zei

Frederik@@
Vuile was?
Wat bedoel je daar mee?
Mag ik niet reageren over iemand die hier iedereen aanvalt en voor verader besculdigt!!??
Toevalig gaat deze blog over mijn stad en mijn land en ik ga niet toe laten dat iemand in de naam van mijn volk onzien schrijft!!

Aleksa zei

Frederik@@
P.S
De arogantie in je komentaar bevestigt ook bepaalde voorordelen,als je weet wat ik bedoel.

kosovosrbija zei

aleksa nu moet je echt ophouden. wie begint er in zin servisch mij voor de gek te houden, wie zegt er elke x dat ik een nationalist ben en patriot ben.. jij.. en niemand anders.. en je begon ook tegen anoniem en nu tegen frederik.. je moet nu voortaan eerst na je eigen kijken..met je gekke commentaar. en ben zoals ik ben en zeg wat ik wil zeggen maar dat betekent niet dat je iedereen de grond in hoef te stampen.. toevallig gaat dit blog ook over mijn land.. die land is niet alleen van jouw.. en jij was begonnen . drm zeg ik boontje komt om zijn loontje.. hou er nu mee op elke x commentaar te geven dan hou ik op je met verrader te noemen..en wie val ik aan iedereen volgens mij ben je de enigste ..