dinsdag 2 februari 2010

brug

Waarschijnlijk zonder het zo te bedoelen, heeft de Servische onderminister van infrastructuur, Dragan Jovanović, een van de raakste typeringen van de politiek in Servië gegeven die ik in lange tijd heb gehoord. Het ging over de problemen met de Gazela-brug (zie eerdere post), waarover in Belgrado verhitte discussies worden gevoerd. Jovanović doet het voorkomen alsof er eigenlijk niet zoveel aan de hand is in hij prijst het systeem dat de scheur in de brug tijdig heeft ontdekt. Onzin natuurlijk, het is een ouwe rotbrug, die eigenlijk moet worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd of in ieder geval ingrijpend moet worden gerenoveerd. En dan zegt de brave onderminister: "Niemand is verantwoordelijk voor deze situatie." Waarschijnlijk wil hij daarmee zeggen dat niemand iets te verwijten valt, maar hij slaat de spijker zo hard op z'n kop dat het bijna zeer doet. Inderdaad, niemand is verantwoordelijk voor welke situatie dan ook, want zo lang dat zo is, kan ook niemand verantwoordelijk worden gehouden. Dat is nou net één van de grootste problemen in Servië: als er een probleem is, dan heeft of niemand het gedaan, of in ieder geval een ander. Zo schieten we lekker op, meneer Jovanović.

3 opmerkingen:

Ismael zei

het is eigenlijk een van de grootste zwakteboden die er zijn. Niemand verantwoordelijk en niemand die de verantwoordelijkheid WIL nemen, hopelijk wordt dat brugprobleem snel opgelost, anders heeft een bepaald militair samenwerkingsverbond wel ervaring met het slopen van Servische bruggen.

David Jan zei

Laten we het daar maar niet op laten uitdraaien.

Unknown zei

Het is net als met de bankiers,hebben ze het goed gedaan dan eigenen ze zich een vette bonus toe, hebben ze het fout gedaan, dan ligt de schuld buiten henzelf.
Rond het IRAK debat trof je zo'n zelfde houding aan van de verantwoordelijke politici.
Dus de serviërs zijn klaar voor de EU.
pozdrav