dinsdag 2 februari 2010

nee hé (2)

Ergens vorige maand schreef ik dat Nederlanders in het buitenland volgens een onderzoekje van het Rotterdamse Havenziekenhuis aanmerkelijk eerder doodgaan dan gewone Nederlanders. Een bericht daarover verscheen in het WereldExpat Magazine. Paniek in huize Godfroid, dat spreekt vanzelf. Het blaadje komt er in de nieuwe editie op terug. Nu heet het ineens dat ze daar in het ziekenhuis niet weten of het om toeristen, expats of emigranten gaat. En eigenlijk weten ze helemaal niks. Blablabla over dat reizen zo stressvol is en dat dat slecht voor je hart is. Ik vind reizen helemaal niet stressvol. Sterker nog, ik vind de hele dag binnenzitten stressvol. Daar zou ik pas hartproblemen van krijgen. Lees zelf maar. Goed voor de categorie In De Prullenbak.

2 opmerkingen:

MiR zei

Er is geen touw meer aan vast te knopen: wij wonen als Hollanders in het buitenland [Servie] en gaan eerder dood dan wanneer we in Holland wonen, zegt het Rotterdamse Havenziekenhuis. Nu wonen we af en toe ook in Rotterdam. Maar dat ligt in het Rijnmondgebied, met heel veel industrie. Daar ga je een paar jaar eerder dood van, hebben we ooit eens uitgerekend. Maar als je als baby in Holland ter wereld komt, berg je dan maar. Veel minder kans dat je het als zuigeling redt in Holland dan in een ander EU-land. Kortom: we nemen nog maar eens een rakija en steken nog een shaggie op. Groeten van MiR

David Jan zei

Enkele maanden per jaar in Rotterdam, de rest in het buitenland (Servië nog wel), rakija drinken, shag roken, het is een wonder dat je nog leeft :)