woensdag 5 november 2008

klimaat


Ik weet nog steeds niet of ik er gelukkig mee moet zijn. Negentien graden om half elf. Dat wordt vanmiddag wel weer een graadje of twee-, drieëntwintig. Fijn dat we nog steeds buiten ons krantje kunnen lezen.

Fijn ook dat er vanmiddag onder de bijna kale bomen in Skadarlia gegeten kan worden op de terrassen.
Maar het wringt. We zouden nu dikke jassen moeten dragen, de ijsmutsen en wanten zouden klaar moeten. Het is 5 november!!!

3 opmerkingen:

Fabian zei

Tja global warming, ook in Servië....wat dat betreft is Servië gewoon deel van de wereld...Maar in Z-Duitsland hadden ze ook last van de "fohn", 18 graden plaatselijk!

In Nederland is het ook redelijk "warm", wel mistig, dat tempert de warmte...

Als het a.s. vrijdag maar lekker weer is, dan ben ik in AMS, kleine presentatie over Macedonië, van het blad de donaustroom ! I'll be there ;-)

Anoniem zei

Ook hier in buurland RO lekker weer, zoals gebruikelijk om deze tijd. Vanaf a.s. vrijdag edoch kouder. En wee de gebeente. Als de echte kou zich aandient, kom je daar tot in maart 2009 niet vanaf. Enfin, waar lullen we over. Ik ben gek op sneeuw. Kom maar op.

David Jan zei

Denk niet dat ik me beklaag over de warmte. Anders dan Vanderjas houd ik helemaal niet van kou. Drie jaar in Moskou heeft me intense afkeer tegen temperaturen onder de twintig graden opgeleverd. Van skieën houd ik gek genoeg weer wel, maar dat gaat niet als het zo warm blijft. Op Kapaonik zijn een paar weken een paar vlokjes gevallen en die zijn natuurlijk al lang weer gesmolten.