woensdag 16 december 2009

winter (bis)

Zo zag mijn auto er gisteren aan het eind van de middag uit. Ik heb een kwartier staan vegen en graven, alvorens ik kon wegrijden. Wel lekker rustig in de straten van Belgrado nu. De meeste automobilisten geven in dit soort omstandigheden de voorkeur aan bus of taxi. Of ze blijven gewoon thuis. En om aan te geven dat het maar door blijft sneeuwen nog twee plaatjes van vanochtend. Vergelijk maar met de foto's van gisteren en je ziet dat er nog een centimeter of wat is bijgekomen.
Ik hoop voor minister Verhagen dat hij er aan heeft gedacht om dikke sokken en een flanellen borstrok aan te trekken en om wanten en een ijsmuts mee te nemen. De excellentie is vandaag op bezoek in Belgrado. Ik doe daar niks aan, want de NOS heeft besloten een Haagse verslaggever mee te sturen. Ik begrijp niet helemaal waarom, maar soms gaat het zo. Kan ik tenminste lekker binnenblijven.
Update: Ik ben eigenlijk wel blij dat ik er niet bij heb hoeven zijn, want er is blijkens de berichtgeving helemaal niks gebeurd. Check hier of als je Servisch begrijpt hier of hier of hier.
Gaap!
Update 2: Verwachting voor zondag: -21 graden!!!9 opmerkingen:

Reijer zei

Misschien sturen ze wel een Haagse verslaggever om een meer Nederlands politiek correct verslag te doen. Jij bent volgens de NOS te veel pro Servisch?
Ik hoop trouwens niet dat dat de rede is.

David Jan zei

Ik hoop het ook niet, maar ik heb geen aanwijzingen dat het zo is. Waarschijnlijk gebeurt, omdat de Haagse verslaggevers zo de mogelijkheid hebben om de minister vragen te stellen over allerlei andere onderwerpen (Afghanistan of zo).

Albert zei

Prachtige beelden! Als de voorspellingen uitkomen krijgen wij in Nederland vannacht ook overal een laagje sneeuw. Jammer dat je geen verslag kunt doen. Ben benieuwd naar zijn uitleg aan Belgrado dat hij zo lang dwars heeft gelegen en nu toch 'om' is.

Albert zei

In Nederland inderdaad ook prachtige beelden vanmorgen. Nadeel is wel dat de treinen meteen uitvallen, die kunnen daar kennelijk niet tegen.

Gebruik jij in Servië weleens de trein? Ben benieuwd hoe die eruitzien. Is dat geen idee voor een subthema binnen je voertuigen-serie?

Reijer zei

Ik heb het verslag op radio 1 geluisterd. Erg minimaal inderdaad. Er wordt weinig gezegd. Wel stoor ik me aan de arrogante westerse houding van Verhagen. Alsof alles aan hem te danken is en Servie hem maar dankbaar moet zijn. Er was nog wel een kritische noot van een Servische journalist. Hij zij dat Verhagen op deze manier wel jaren lang de radicalen in de kaart heeft gespeelt. Als je een anti-Europees sentiment wilt kweken dan heeft Verhagen dat natuurlijk erg goed gedaan de afgelopen jaren.

Antje zei

Fijn dat Balkenende gebleven is, anders hadden we die Verhagen als premier gekregen misschien! Las erover in de krant vanochtend, vind het maar een rare houding van ons landje/Maxime.

En ja, in Utrecht lag een prachtig pak sneeuw vanochtend!

David Jan zei

Ik ben blij dat jullie ook zijn gezegend met sneeuw en lees dat de eerste natuurijsschaatswedstrijden al zijn georganiseerd. Nu de Elfstedentocht nog.
Wat Verhagen betreft: waarin een klein land klein kan zijn. Maar ik heb de argumenten nu al zo vaak over en weer horen gaan dat ik me er niet echt druk meer over kan maken.
@ Albert. Ik probeer het gebruik van de trein zoveel mogelijk te vermijden. Als je hier tergend traag en oncomfortabel wilt reizen, moet je de trein nemen. Goed voor de couleur locale, maar slecht voor je gemoedstoestand. Als je geïnteresseerd bent, moet je eens op de site van een andere bezoeker, Fabian, gaan kijken: http://www.fabian-vendrig.eu/dutch/trains.html

kosovosrbija zei

heb anders maar weinig gehoord over verhagen in servie, hier op de nieuws, of in de kranten.. meestal hoor je alleen de slechte dingen..

David Jan zei

Vanochtend in ieder geval in het Radio 1 Journaal: http://nos.nl/audio/123116-warm-ontvangst-voor-verhagen-in-servie.html