zaterdag 5 december 2009

moslim

Geert Wilders zal het niet leuk vinden, maar Europa is een klein moslimpje rijker: Damir, zoon van Elvira (foto boven), die uit Sandžak komt, en Edo, die een Bosnische moslim is. Damir is een lieverdje.
Het gebouw in Novi Beograd, waar Edo en Elvira met Edo's ouders wonen, is kenmerkend voor het uiteenvallen van Joegoslavië. Het is ooit gebouwd om militairen van het JNA in te huisvesten en in de jaren tachtig woonden er officieren uit alle republieken. Aan het begin van de jaren negentig zijn ze bijna allemaal teruggekeerd naar Slovenië, Kroatië en Bosnië. Alleen Edo's vader, ooit Joegoslavisch militair attaché in verschillende landen, was eigenwijs genoeg om te blijven. En ze wonen er nu dus nog.
Afijn, we waren er om Damir te bewonderen en het arme joch moest dus door iedereen worden vastgehouden, beklopt, geknuffeld en bevaderd en bemoederd. Kijk maar:

7 opmerkingen:

Albert zei

Wat een schatje!

David Jan zei

Dat vind ik nou ook. Let vooral eens op dat keurige overhemd. Dat had ik als baby niet.

Ismael zei

ach wat lief, alleen jammer van zijn vader, maar ja Geert hoeft voor deze Moslim niet bang te zijn of heeft Damir ook al naast z`n kleine overhemdje ook een klein uniformpje?

Ismael zei

ik neem aan dat het om dezelfde Edo gaat uit het eronder volgende stukje,

David Jan zei

Jazeker, het gaat om dezelfde Edo. En wees gerust, Damir heeft geen uniform.

Michel zei

Hij kijkt not amused op de eerste foto's..maar inderdaad een schatje!

David Jan zei

Wat wil je met al die vreemde gezichten en vreemde handen die je willen vasthouden.